Kim Velî Kulumu Hakîr Görürse

Kim Velî Kulumu Hakîr Görürse
Allahü teâlânın veli kulları, dünyanın ne olduğunu, hakikatini bildikleri için, dünyaya önem vermezler. Dünyanın güzelliğine ve süsüne itibâr etmezler. Havâriler Hazreti Îsâ'ya "Kendileri için korku olmayan ve mahzun da olmayacak olan Allahü teâlânın veli kulları kimlerdir?" diye sordu. Îsâ (aleyhisselâm) onlara şöyle cevap verdi:
"İnsanlar dünyaya baktıkları zaman, onlar âhirete bakarlar. Kendilerini günaha götürecek şeyi yapmazlar. Kendilerini terk edeceğini bildikleri şeyi terk ederler. Onlar hak etmeden kazandıkları dünya yüksekliğini bırakırlar. Onlara göre dünya eskidir. Onu yenilemeye çalışmazlar. Evleri harap olmuştur, tamire kalkmazlar. Onlar, Allahü teâlâyı ve O'nu anmayı severler. Onlar, Allahü teâlânın kendilerine verdiği nûr ile aydınlandıkları gibi, bu nûr ile (etrâfı) aydınlatırlar."
Allahü teâlâ, Mûsâ ve Hârûn'u (aleyhimesselâm) Firavun'a gönderdiği zaman buyurdu ki:
"Firavun'un süsü ve zineti, onun faydalandığı şeyler, sizin hoşunuza gitmesin. Bunlarda gözünüz kalmasın. Çünkü bunlar, dünya hayatının parlak şeyleri ve şımaranların, azgınlık yapanların süsüdür. Firavun'un bir benzerinden âciz kalacağı şeyleri size vermeyi dileseydim, bunu yapardım. Fakat ben, sizin için bunu dilemiyorum. Ben sizin, lütuf ve ihsânımdan bol bol nasibinizi almanızı diliyorum. Bil ki, benim katımda en kıymetli olan zinet; emirlerime uyup, yasak ettiğim şeylerden kaçarak, dünyaya rağbet etmemektir. Bu, müttekilerin süsüdür. Müttekiler üzerinde, bu süsten bir örtü vardır. Onlar bu örtü ile bilinirler. Bu örtü, onlarda bulunan sekinet, vakar, huşû, secde izidir. Onların bu alâmetleri yüzlerindedir. Onlar, gerçekten benim veli kullarımdır. Karşılaştığın zaman, onlara kanadını indir. Bil ki, kim benim veli bir kulumu hakir görür veya onu korkutursa, bana muharebe açmış demektir. Ben veli kullarıma yardımda çok süratliyimdir. Benimle muharebeye giren kimse, zanneder mi ki, bana karşı çıkabilecek veya bana düşmanlık eden kimse, zanneder mi ki, beni âciz bırakabilecek? Ben, veli kullarımı dünyanın kötülüklerinden muhafaza ederim. Bil ki, kim benim veli bir kulumu korkutursa, bana düşmanlığını ilân etmiş demektir. Ben kıyâmet günü evliyâ kullarımın intikamını alırım."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek