Kötülük Yaparsan Peşinden Iyilik Yap

Kötülük Yaparsan Peşinden Iyilik Yap
Ömer bin Sa'd'ın rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Peygamber sallallahü aleyhi ve sellem Efendimiz buyurdu ki: "Ben şu Müslümana hayret ederim: Ona bir musibet geldiğinde sabreder, hayır gelirse Allaha hamd eder ve şükreder. Muhakkak bu Müslümana her şeyde mükâfat verilir. Hattâ ağzına kaldırdığı lokma için dahi."
Câbir "radıyallahü anh" dedi ki: Resûlullah Efendimiz Talha bin Ubeydullah "radıyallahü teâlâ anh" hazretlerine nazar etti ve buyurdular ki: (Yeryüzünde yürüyenlerden nezrini yerine getiren bir kimseye bakmayı seven, buna baksın!)
Ebû Hüreyre'den "radıyallahü anh" nakledilmiştir. Buyurdu ki: Resûlullah Efendimiz Sebir dağına vardılar. Ebû Bekr, Ömer, Osmân, Ali, Talha ve Zübeyr "radıyallahü anhüm" de berâber idiler. Sebir dağı hareket etti. Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: (Sâkin ol! Senin üzerinde, Peygamber, Sıddik ve şehidler var!)
Enes'den "radıyallahü anh" nakl edilmiştir. Resûlullah Efendimiz buyurdular ki: (Her ümmetin bir emini vardır. Bu ümmetin emini Ebû Ubeyde bin Cerrâh'tır.)
Sa'd bin Ebi Vakkâs'dan "radıyallahü anh" rivâyet olunmuştur. Resûlullah Efendimiz Uhud günü buyurdular ki: (Yâ Rabbi! Attığını isâbet ettir, duâsını kabûl et!)
Yine Sa'd hazretlerinden rivâyet olunmuştur. Resûlullah Efendimiz buyurdular ki: (Yâ Rabbi! Sa'd sana duâ ettiği zamân kabul et!)
Hazreti Câbir'den "radıyallahü anh" rivâyettir ki, Sa'd "radıyallahü anh" Resûlullah Efendimiz ile karşılaştı. Buyurdu ki: (Bu benim dayımdır!) Mu'âz bin Cebel (radıyallahü anh), yolculuğa çıkacaktı. Resûlullah Efendimizin huzûr-i saadetlerine gelip nasihat istedi. Resûlullah Efendimiz; "Allahü teâlâya ibâdet et! O'na hiçbir şeyi ortak koşma. Kötülük yaptığın zaman peşinden iyilik yap. Ahlâkını güzelleştir" buyurdu.
Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte; "Bir kimse, tanıdığının mezarı başına gidip selâm verince, meyyit onu tanır ve selâmına cevap verir. Tanımadığı kimsenin kabrine gidip selâm verince, meyyit selâmına cevap verir" buyuruldu.

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek