Kulum Beni Nasıl Zannederse

Kulum Beni Nasıl Zannederse
Resûlullah efendimiz (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem), "Allahü teâlâya yemin ederim ki, benim gördüğümü görseydiniz, çok ağlar, az gülerdiniz" buyurdular. Eshâb-ı kiram o zaman "Ne gördünüz? Yâ Resûlallah!" dediler. Bunun üzerine Peygamber efendimiz "Cenneti ve Cehennemi gördüm" buyurdu. Sonra Resûlullah efendimiz imâm olduğu zaman, rükû' ve secdeye kendisinden önce gitmelerinden, namazdan çıkmadan önce çıkmalarından onları menetti. "Ben sizi önümden ve arkamdan görürüm" buyurdu.
Hazreti Âişe (radıyallahu anha) vâlidemiz, Peygamber efendimize namazda iken sağa sola dönmek hakkında sordu. Resûlullah efendimiz "O, kulun namazından şeytanın bir kapması ve çarpmasıdır" buyurdu.
Peygamber efendimiz Allahü teâlânın şöyle buyurduğunu bildirdi: "Sâlih kullarım için, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği, hiçbir kimsenin aklına gelmeyen nimetleri hazırladım."
Resûlullah efendimiz Allahü teâlânın şöyle buyurduğunu bildiriyor: "Kulum beni nasıl zannederse öyle bulur. Kulum beni anınca, ben onunla beraber olurum. O bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir zıra (arşın) yaklaşırım. Bana bir zıra yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak yaklaşırım."
Resûlullah efendimiz diğer hadis-i şeriflerde buyurdular ki:
"Bir kişilik yiyecek, iki kişiye, iki kişilik yiyecek, dört kişiye, dört kişilik yiyecek, sekiz kişiye yeter."
Necâşi vefât ettiği zaman, Peygamber efendimiz "Onun için Allahü teâlâdan mağfiret dileyiniz" buyurdu.
"Cennette bir ağaç vardır. Yolcu onun gölgesinde yürür, fakat yine bitmez, sona ermez. Meclislerinde (bulundukları yerde) Allahü teâlâyı zikreden bir topluluğu, Allahü teâlânın rahmeti kaplar. Onları melekler sarıp kuşatır. Allahü teâlâ onları, nezdindekilerin yanında över."
"Bütün çocuklar Müslümanlığa elverişli olarak dünyâya gelir. Bunları, sonra anaları, babaları Hristiyan, Yahudi ve dinsiz yapar."

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek