Kutub İbrâhim Efendi

Kutub İbrâhim Efendi

Hadis-i şerifde, (Ümmetimin yapdığı ibâdetlerin en kıymetlisi, Kur'ân-ı kerimi, Mushafa bakarak okumaktır) buyuruldu. Kur'ân-ı kerim okumanın en efdali, namâzda okumaktır. Yine bir Hadis-i şerifte, (Namâzda okunan Kur'ân, namâz dışında okunan Kur'ândan dahâ hayrlıdır) buyuruldu.

Hazret-i Ali "radıyallahü anh" buyurdu ki: "Namâzda ayakta iken okunan Kur'ânın her harfi için yüz sevâb verilir. Namâz dışında abdestli okuyunca, her harfi için yirmibeş sevâb verilir. Abdestsiz okuyunca, on sevâb verilir. Yürürken ve iş yaparken okuyunca, dahâ az sevâb verilir. Ma'nâsını düşünerek bir âyet okumak, başka şey düşünerek, bütün Kur'ânı hatim etmekten dahâ çok sevâbdır."

Son zamânlarda, hâfızların, Kur'ân-ı Kerimi teganni ederek mûsiki perdelerine uyarak okumaları, çok çirkin bid'attir. Çok günâhtır. Kur'ân-ı kerimi, güzel ses ile, Allah'tan korkarak ve hüzün ile okumalıdır.

Sûre veyâ âyet okumaya başlarken E'ûzü okumak vâcibdir. Fâtiha okumaya başlarken Besmele okumak da vâcibdir. Diğer sûrelere başlarken Besmele okumak sünnettir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Kur'ân-ı kerimi tecvid bilgisine uyarak okuyunca, her harfine yirmi sevâb verilir. Tecvide uymazsa, on sevâb verilir.) Bir âyeti ezberledikten sonra unutmak, en büyük günâhlardandır...

"BİR ZAMAN GELİR Kİ!.."

Kur'ân-ı kerimi dinlemek çok sevâbdır. Hadis-i şerifte, (İnsanın dinlediği bir âyet, kıyâmette kendine nûr olur) buyuruldu. Kur'ân-ı kerim okumayı geçim vâsıtası yapmamalıdır. Hadis-i şerifte, (Kur'ân-ı kerim okuyunca, Allahü teâlânın rızâsını ve Cenneti isteyiniz! Dünyâlık istemeyiniz! Bir zamân gelir ki, hâfızlar, Kur'ân-ı kerimi, insanlara yaklaşmak için vâsıta yaparlar) buyuruldu...

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek