Malının Zekâtını Vermeyenler

Malının Zekâtını Vermeyenler
Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: "Her gün iki melek, Allahü teâlâya nidâ ederek; 'Yâ Rabbi! Malını infâk edenin, infâk ettiği malının yerine yenisini koy (daha fazlasını ihsân eyle). (Malını infâk etmeyip, sımsıkı) tutanların ise, malını telef eyle!' derler."

"Allahü teâlâ, bir kimseye mal verir de, o da zekâtını eda etmezse, kıyâmet günü malı kendisi için, çok zehirli bir yılan sûretine dönecektir. Bu yılanın iki gözü üstünde, iki siyah nokta vardır. O kimsenin, boynuna dolanarak onu her iki çene kemiğinden yakalayacaktır. Sonra, 'Ben senin malınım, ben senin hazinenim' diyecektir."

"Malının zekâtını vermeyen kimse, bütün malını helak etmiş olur."

Eski âlimler yazmış ki, beş şeyi yapmayan, beş şeyden mahrûm olur: 1. Malının zekâtını vermeyen, malının hayrını görmez. 2. Uşrunu vermeyenin, tarlasında, kazancında bereket kalmaz. 3. Sadaka vermeyenin, vücûdunda sıhhat kalmaz. 4. Duâ etmeyen arzusuna kavuşamaz. 5. Namaz vakti gelince, kılmak istemeyen, son nefeste Kelime-i şehâdet getiremez.

Sadaka, Allahü teâlânın rızâsını, meleklerin muhabbetini kazandırır, insanların gönüllerine sevinci yerleştirir. Bedeninden hastalık ve belâları, malından âfeti giderir. Günahları ve malı temizler. Allahü teâlâ Tevbe sûresi 103. âyet-i kerimesinde meâlen buyurdu ki: "Onların mallarından bir zekât al ki, onunla onları, (günahlardan, mala muhabbetten) temize çıkarmış olasın ve onunla mallarına bereket vermiş olasın..."

Sadaka, Allah rızâsı için ve başa kakmadan olmalıdır. Böyle olan sadaka sevâba ulaştırır ve fayda verir. Bekâra sûresi 264. âyet-i kerimesinde meâlen buyuruldu ki: "Sadakalarınızı, başa kakmak ve eziyet etmek sûretiyle iptâl etmeyin (boşa çıkarmayın)."

Sadaka, helâl maldan olmalıdır. Zulüm, gasp, hırsızlık, hainlik ve rüşvet gibi yollardan ele geçen mallardan sadaka olmaz. Bekâra sûresi 267. âyet-i kerimesinde meâlen buyuruldu ki: "Ey imân edenler! Kazancınızın tayyib ve helâl olanından infakta bulunun (sadaka ve zekât verin)."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek