Merhamet Edene Merhamet Edilir

Merhamet Edene Merhamet Edilir
"Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona ne zulmeder, ne de onu yalnız bırakır. Kim kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da o kimsenin ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da o kimsenin kıyamet sıkıntılarından birini giderir."
"Kim dünyada darda kalmışa kolaylık gösterirse, Allah da ona dünya ve ahirette kolaylık gösterir. Kul, Müslüman kardeşinin yardımında bulundukça, Allah da onun yardımcısıdır."
"Mü'minler birbirlerini sevmelerinde, merhametlerinde, lütuf ve şefkatlerinde bir vücut gibidirler. O vücuttan bir uzuv şikâyette bulunursa, cesedin diğer uzuvları da uykusuz kalmak ve ızdırabını duymak suretiyle o uzva iştirak ederler."
"Merhamet edenlere Allah da merhamet eder. Yerdekilere merhamet ediniz ki, göktekiler de size merhamet etsin."
"Kim bir kula ihtiyacı anında yardım ederse, ayakların kaydığı kıyamet gününde Allah onun makamını sabit kılar."
"Müslüman kardeşinin ihtiyacını gidermek için yolculuğa çıkan kişi için, Allah onun ayrıldığı yere dönünceye kadar her bir adımına yetmiş sevap yazar ve yetmiş günahını yok eder. Bu vesile ile iş görülürse, o kişi anasından doğduğu gün gibi günahlarından arınmış olur. Şayet bu esnada ölürse, hesap görmeden cennete gider."
"Kim, işini başarıncaya kadar mü'min kardeşinin yardımında yürürse, Allah o kimseyi yetmiş bin melek ile kuşatır. Melekler, onun günahlarının affı için istiğfar eder ve sabah ise akşam oluncaya kadar, akşam ise sabah oluncaya kadar dua ederler. Allah, kişi o iş için yürürken attığı her adımla bir günahını affeder, diğer adımda derecesini yükseltir."
"Bir kimse kardeşinin ihtiyacını gidermek için yürürse, bu onun için on sene itikaf etmekten daha hayırlıdır."
"Allah katında en sevimli ev, içinde yetime ikram olunan evdir."
"Kalbinin yumuşamasını ve muhtaç olduğun şeye kavuşmayı arzu ediyor musun? Öyle ise yetime merhamet et, başını okşa ve yemeğinden yedir."
"Bir kimse Müslüman bir insana namusunun noksanlaşacağı, iffet ve şerefinin yok olacağı bir yer ve zamanda yardım ederse, Allah ona arzu ettiği bir yer ve zamanda muhakkak yardım eder."

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek