Mucizeye "sihir Ve Göz Boyama" Diyenler!

Mucizeye "sihir Ve Göz Boyama" Diyenler!

Basiret ehli olanların mucizeleri ve delilleri görmeleri muhabbetlerini kuvvetlendirir, keşf ve yakinlerini arttırır. Allahü teâlâ; [Feth sûresi 4. âyetinde meâlen] (... Îmânları artsın diye, müminlerin kalblerine manevi huzûru indirdi. Bütün göklerin ve yerin orduları Allahındır. Allah alim ve hakimdir!) buyurmuştur.

İnsanlardan bazılarının ise, Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem" ile irtibâtları olsa da; örf ve âdetler tabiatlarına iyice yerleşdiği için [o hâller huyları hâline geldiği için], Onun ile olan münâsebetleri örtülü kalmıştır. Bu sebeple; Resûlullahın hâllerini, sözlerini ve mucizelerini görüp, işitmedikçe, Ona imân etmek nimeti ile şereflenemezler. O hâlde alâmetler ve mucizeler böyle kimselerin, imânın aslına kavuşmalarına sebep olur. Bunları görmeden imân etmiş kimselerin ise, bunları görerek yakinleri artar. Bu bakımdan Resûlullahın nübüvvetinin şâhitlerini, risâletinin delillerini müşâhede edenler, görenler, iki kısma ayrılırlar. Bunun gibi, âdil ve güvenilir kimselerden delilleri ve mucizeleri işitenler de iki kısmdır.

Bunlardan bir kısmının Resûlullah ile öyle münâsebetleri vardır ki, Onun asrından sonra, mucize gibi olmasa da, O Resûlün mubârek sözlerinin açıklamalarını, hâllerini ve ahlâkını işittiklerinde, Onun nübüvvetini tasdik ve getirdiklerine imân ederler. Mucizeler ise onların imânını ve tasdikini dahâ da kuvvetlendirir.

İkinci kısım kimseler ise, mucizeleri duyup, Onun nübüvvetini tasdik etmedikçe, imân nimetine kavuşamazlar. Tasdik ve imân nimetine kavuştuktan sonra, mucizeleri mülâhaza ve ibretle düşünmek yakini arttırır.

İnsanlardan diğer bir kısmının ise, Resûlullah ile münâsebetleri ve benzerlik nûru yok olmuştur. Her ne kadar Onun nübüvvetinin delilleri ve mucizeleri karşılarında olsa da ve bunları görseler de, inât ve kibirlerinden dolayı inanmadılar. Kureyş kabilesinin ileri gelenleri böyledir. Îmân etmek için mucize istediler. Mucizeleri görünce, bunlar sihir ve göz boyamakdır, dediler. Mucizeleri görmeleri şekâvet ve bedbahtlıklarını artdırmaktan başka bir şey yapmadı.

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek

Bütün Mahlûklar, Allahü Teâlânın Kudretindedir

Vehbi Tülek

İlimden Îmân, Cehâletten Küfür Hâsıl Olmaktadır

Vehbi Tülek

İbâdetlerin En Kıymetlisi Namaz Kılmaktır

Vehbi Tülek