Muhammed Berzencî

Muhammed Berzencî

Bir gün Hazreti Ebû Bekr (radıyallahü anh), Eshâb-ı kiramı (radıyallahü anhüm) toplayıp, Allaha hamd, Resûlüne salât ve selâmdan sonra şöyle bir konuşma yaptı:
"Her işin mühim bir tarafı vardır. Böyle mühim işleri başaranların kazandıkları sevaplar, onlara kafidir. Aziz ve celil olan Allahü teâlâ yaptıklarınızın karşılığını mutlaka verecektir. Bunun için de vazifenize ciddiyetle sarılmanız ve gayeye yönelmeniz icab eder, şüphesiz istikametini düzeltmenin ehemmiyeti daha çoktur. Söylediklerime dikkat ediniz! İmanı olmayanın dini de yoktur. Karşılığını Allahü teâlâdan bekleyerek iyilik yapmayana mükafat verilmeyecektir. Niyeti düzgün olmayanın yaptıkları makbul değildir. Dikkat edin! Allah yolunda cihadın sevabı Kur'ân-ı kerimde bildirilmiştir. Her Müslümanın cihadı sevmesi ve her an cihada hazır olması gerekir. Allah yolunda cihad, Allahü teâlânın buyurduğu gibi, Müslümanları zilletten kurtaran ve onu vasıta ederek dünyâ ve ahiret saadetine götüren en salim yoldur."
Yine Hazret-i Ebû Bekr (radıyallahü anh), Huzâa kabilesinden zekat toplamak için vazifelendirdiği Amr ile Velid bin Ukbe'yi (radıyallahü anhüma) gönderirken, şehrin dışına kadar uğurlayıp birçok tavsiyelerde bulundu. Daha sonra onlara yazdığı mektuplarda buyurdu ki:
"Gizli ve açık her yerde Allah'tan korkun. Allahü teâlâ, kendisinden korkanı kurtuluşa erdirir. Ummadığı yerden rızkını gönderir. Günahlarını affeder, amellerine kat kat mükafatlar verir. İnsanoğlunun birbirlerine tavsiye ettiği en hayırlı şey, takvâdır. Sen Allah rızası için, onun dinine hizmet için çalışıyorsun. Vazifeyi suistimal etmen, aşırı gitmen, gaflete düşmen caiz değildir, dini yaşayışınız mutedil, işleriniz düzgün olsun. Gafil olup zaafa düşmekten çok sakının!"

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek