Muhammed Bin Ahmed

Muhammed Bin Ahmed
Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) rüyâmda bana; "Uyuyacağın zaman beş defâ E'ûzü Besmele oku ve sonra şöyle duâ et: 'Ey Allahım! Muhammed'in hakkı için, Muhammed'in yüzünü şu anda ve gelecekte bana göster.' Bunu dediğin zaman, ben sana görünürüm ve aslâ gecikmem" buyurdular.
Bir kere Resûlullah'a okuduğum salât ve selâmlarda acele ettim. Resûl-i ekrem rüyâmda buyurdu ki: "Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed derken, yavaş yavaş, harflerin üzerine basa basa söyle. Ancak vakit daralmış ise, o zaman biraz acele edebilirsin. Sana öğrettiğim bu şekil, faziletli şeklidir. Başka şekillerde getirilen salât ve selâm yine kabul olunur. En iyisi, salâtın başlangıcında bir kere de olsa, tam mânâsı ile, yavaş yavaş salât ve selâmın tamâmını getirmelisin, noksan bırakmamalısın." Sonra Resûl-i ekrem, bana tam salât ve selâmın şeklini şöyle tâlim buyurdular:
"Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin kemâ salleyte alâ seyyidinâ İbrâhime ve alâ âli seyyidinâ İbrâhime ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin kemâ bârekte alâ seyyidinâ İbrâhime ve alâ âli seyyidinâ İbrâhime fil âlemin, inneke hamidün mecid. Esselâmü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullâhi ve berekâtühü."
"Bir gece Resûlullah efendimizi rüyâmda gördüm ve; 'Ey Allahü teâlânın Resûlü! Birçok kimse, sizi rüyâda sık sık gördüğüme inanmıyorlar' dedim. Mübârek elini kalbimin üzerine koydu ve; 'Ey evlâdım, gıybet haramdır. Sen, (Ey müminler! Zannın çoğundan sakınınız! Çünkü, zannın çoğu günâh olur. Birbirinizin kusûrunu araştırmayın! Birbirinizi gıybet etmeyin!) [Hucurât-12] meâlindeki âyet-i celileyi okumadın mı?" buyurdu. Sonra Resûl-i ekrem şöyle buyurdu:
"Eğer başkasının gıybet etmesini dinlemek mecburiyetinde kalırsan, İhlâs ve Mu'âvvizeteyn (Felak ve Nas) sûrelerini oku. Hâsıl olan sevâbı, gıybeti edilenlere hediye eyle. Çünkü gıybet ile sevap, ikisi de birbirlerini takip ederler ve Allahü teâlânın izni ile denk olurlar."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek