Muhammed Ibn-i Eşkâr

Muhammed Ibn-i Eşkâr

Abdullah bin Ömer (radıyallahü anhüma) rivâyet etti: Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem); "Sizden biriniz öldüğünde; sabah, akşam âhıretteki yeri kendisine gösterilir. Eğer o ölü, Cennet ehlinden ise, kendisine Cennetliklerin makamlarından gösterilir. Eğer, Cehennem ehlinden ise, Cehennemliklerin yerinden gösterilir" buyurdu.

Ömer bin Husayn (radıyallahü anh) rivâyet etti. Resûlullah efendimiz; "Ben mi'râc gecesi Cennete baktım da, Cennet ehlinin çoğunun fakirler olduğunu gördüm. Cehenneme de baktım, Cehennemdekilerin çoğunu da kadınların teşkil ettiğini gördüm" buyurdu.

Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) rivâyet etti. Resûlullah "Ramazan ayı girdiği zaman semâ kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar zincirlere bağlanır" buyurdu.

Ebû Katâde (radıyallahü anh) rivâyet etti. Resûlullah; "Sâlih rüyâ Allahü teâlâdan, karışık olan da şeytandandır. Sizden biriniz hoşlanmadığı bir şey görürse, uyanınca soluna üç defa tükürsün [tü, tü diyerek tükürür gibi yapsın] ve onun şerrinden Allahü teâlâya sığınsın. Bu takdirde o, ona zarar vermez" buyurdu.

Resûlullah buyurdu ki: "Tabakları parmakla, parmağı ağızla siliniz!"

Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) rivâvet etti. Resûlullah; "Allahü teâlâ rahmeti yüz kısım yaptı. Doksan dokuzunu kendi indinde tuttu. Birini yeryüzüne ihsân etti. İşte mahlûkât, bununla birbirine merhamet eder"

Enes bin Mâlik (radıyallahü anh) rivâvet etti. Resûlullah; "Bir Müslüman bir ağaç diker, ondan bir insan veya hayvan yerse, bu, o Müslüman için sadaka olur" buyurdu.

Câbir bin Abdullah (radıyallahü anh) rivâyet etti. Resûlullah; "Merhamet etmeyene, Allahü teâlâ merhamet etmez" buyurdu.

Âişe (radıyallahü anhâ) rivâyet etti. Resûlullah buyurdu ki: "Cebrâil komşuyu bana o kadar tavsiye etti ki, neredeyse onu mirasçı kılacak zannettim." Âişe (radıyallahü anhâ); "Yâ Resûlallah; iki tane komşum var, hangisine hediye edeyim?" diye sordu. Resûlullah efendimiz; "Kapısı en yakın olana" buyurdu.

Âmir bin Abdullah (radıyallahü anh) rivâyet etti. Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem); "Her iyilik sadakadır" buyurdu.

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek