Mümine Lanet Etmek Onu Öldürmek Gibidir

Mümine Lanet Etmek Onu Öldürmek Gibidir
Fuhuş söz söylemek ve sövmek dinimizde yasaktır. Şöyle anlatılır:
İsâ aleyhisselâm önünden geçmekte olan bir hınzıra "Selâmetle geç" buyurmuştur. Yanında bulunanlar: "Ey Allahın Peygamberi, bu hayvana da böyle söylenir mi?" dediklerinde, "Dilimi kötü söze alıştırmamaya çalışıyorum" buyurdu.
Mâlik bin Dinar anlatır: "İsâ aleyhisselâm, yanında havarileri olduğu hâlde, bir köpek leşinin yanından geçerken, beraberindekiler hoşa gitmeyen bir söz yani 'ne pis kokuyor' diye söylediler. İsâ aleyhisselâm ise, "Beyaz dişleri ne güzeldir!" buyurdu.
Allahü teâlânın mahlûklarından hiçbirine lanet etmemelidir. Laneti âdet hâline getirmemelidir. Mümine lanet etmek, onu öldürmek gibi günahtır. Çok lanet eden, kalbinde merhamet olmadığı için, din kardeşlerine şefaatçi olamaz. Çok kere lanet döner ve lanet edene gelir. Mümin, zinâ ve şarap içmek gibi günahları işleyene de lanet etmeyip, Allahü teâlâya onu bağışlaması için duâ eder. Allahü teâlânın mahlûklarından bir şeye lanet eden, ona rahmet ve duâ ile bu lanetinden kurtulmak istemeli ve "Yâ Rabbi, o laneti ona rahmet ve kurbet eyle" demelidir.
Allahü teâlâya, çok yemin etmemelidir. Zirâ çok yemin eden, Allahü teâlânın ismini küçümsemiş, O'na tazimde gevşeklik göstermiş olur. Yalan yere yemine gelince: Peygamber efendimiz (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem) yalan yere yemini, keffâreti olmayan büyük günahlardan saymıştır. Bir hadis-i şerifte "İçinde, sivrisineğin kanadı kadar yalan ihtimâli bulunan bir yemin edenin kalbinde, kıyâmete kadar bir nokta hâsıl olur" buyuruldu. "Vallahi, Allahü teâlâ böyle yapacaktır" diye yemin ve hüküm etmemelidir. Ama Allahü teâlânın evliyâ kullarından biri, böyle yemin ederse, Allahü teâlâ onun yeminini doğru çıkarır, yemini bozmuş olmaktan onu korur. Evliyânın yemininde vâki olduğunu düşünüp de, böyle yemin etmeye kimse cesâret etmemelidir. Zira çoğu zaman, yemini doğrulanmaz ve bundan ötürü günah işlemiş olur.
Doğru olarak yemin etmek isteyen, ya Allahü teâlâya yemin etsin yahut sussun. Çünkü Allahü teâlâdan başkasına yemin gizli şirktendir.

İnsanlara Allah Için Nasîhatte Bulun

Vehbi Tülek

Şükür, Nimeti Değil, Onu Vereni Görmektir

Vehbi Tülek

Dünyâ Için, Dünyâda Kalacağın Kadar Çalış!

Vehbi Tülek

Resûlullah Efendimiz Eshâbı Ile Şakalaşırdı

Vehbi Tülek

Nil'in Suları Azalmış Ve Kıtlık Başlamıştı

Vehbi Tülek