Müslümanlığın Zayıf Olduğu Bir Asırdayız

Müslümanlığın Zayıf Olduğu Bir Asırdayız

İmâm-ı Rabbâni hazretlerinin Hasan-ı Berki'ye yazdığı mektuplardan biri şöyledir: "Bu mektubumu yazmaya, Besmele ile başlıyorum. Allahü teâlâya hamd, seçtiği iyi insanlara selâm ve duâ ederim. Kardeşim, Şeyh Hasan'ın mektubunu okuyunca, çok sevindim. Kıymetli bilgiler ve mârifetler yazılı idi. Bunları anlayınca, pek hoşuma gitti. Allahü teâlâya şükürler olsun ki, yazdığınız bilgilerin, keşiflerin hepsi doğrudur. Hepsi, Kur'ân-ı kerime ve hadis-i şeriflere uygundur. Ehl-i sünnet âlimlerinin doğru itikâdları böyledir. Cenâb-ı Hak, doğru yolda bulundursun. Yüksek derecelere eriştirsin!

Yayılmış olan bid'atlerin ortadan kalkmasına çalıştığınızı yazıyorsunuz. Bid'at karanlıklarının ortalığı kapladığı böyle bir zamanda, bid'atlerden bir bid'atin ortadan kalkmasına sebep olmak, unutulmuş sünnetlerden bir sünneti meydana çıkarmak, pek büyük bir nimettir. Sahih olan hadis-i şerifte, Peygamber efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyuruyor ki: "Unutulmuş bir sünnetimi meydana çıkarana yüz şehid sevâbı vardır!" Bu işin büyüklüğünü, bu hadis-i şeriften anlamalıdır. Fakat, bu işi yaparken, gözetilecek mühim bir incelik vardır. Yâni bir sünneti meydana çıkarayım derken, fitne uyanmasına sebep olmamalı, bir iyilik, çeşitli kötülüklere, zararlara yol açmamalıdır. Çünkü, âhir zamandayız. Müslümanlığın zayıf, garib olduğu bir asırdayız...

Merhûm Mevlânâ Ahmed'in çocuklarının okumalarına, terbiyeli, bilgili yetişmelerine çok gayret ediniz. Zâhiri ve bâtıni edebleri öğretiniz. Görüştüğünüz herkesin, hattâ orada bulunan bütün din kardeşlerimizin İslâmiyete uymalarına, sünnete yapışmalarına önayak olunuz! Bid'at işlemenin, dinsizliğin zararlarını herkese anlatınız! Cenâb-ı Hak hepimize iyi işler yapmak nasib eylesin! Din-i İslâmın yayılmasına, gençlere öğretilmesine çalışanlara başarılar versin! Din-i İslâmı yıkmak için, temiz gençliğin imânını, ahlâkını çalmak için uğraşan, yalan ve iftirâlarla gençleri aldatmaya çalışan din ve fazilet düşmanlarına aldanarak kötü yola sapmaktan, yavrularımızı korusun! Âmin." (3. cild, 105. mektup)

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek

Bütün Mahlûklar, Allahü Teâlânın Kudretindedir

Vehbi Tülek

İlimden Îmân, Cehâletten Küfür Hâsıl Olmaktadır

Vehbi Tülek

İbâdetlerin En Kıymetlisi Namaz Kılmaktır

Vehbi Tülek