O Havuzdan Içen Ebediyen Susamaz

O Havuzdan Içen Ebediyen Susamaz
"Ey Muhammed! Biz sana Kevser'i ihsân ettik." Kevser, birçok sûretlerde tefsir edilmiştir. Birincisi; Kevser, Cennette bulunan bir nehrin ismidir. Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimizin şu hadis-i şerifi bunu bildirmektedir. Buyurdu ki: "Kevser; Cennette bir nehirdir. Onun iki tarafı altındandır. Mecrası (aktığı, yer) inci ve yakuttandır. Toprağı misk kokusundan daha güzeldir. Şerbeti baldan tatlı ve kardan beyazdır."
Enes bin Mâlik (radıyallahü anh) şöyle rivâyet eder: "Bir gün Resûlullah efendimiz aramızdaydı. Hafif uykudan sonra başını gülerek kaldırdı. Biz; 'Yâ Resûlallah sizi güldüren nedir?' diye sorduk. 'Biraz önce Kevser sûresi inzal oldu' buyurdu ve sûreyi okudu. Sonra; 'Kevser nedir biliyor musunuz?' buyurdu. Biz de; 'Allah ve Resûlü daha iyi bilir' dedik. Buyurdu ki: 'Kevser bir nehirdir. Rabbim bana pekçok hayır ve iyilikler vadetti. Ümmetim kıyâmet günü o nehre getirilir. O nehirin kapları (bardakları) gökteki yıldızlar adedincedir. Ümmetimden birisi o nehirden menedilir. Ben; 'Yâ Rabbi! O benim ümmetimdendir' derim. Allahü teâlâ; 'Onun senden sonra ne yaptığını (dinde ne bid'atler ihdas ettiğini) biliyor musun?' buyurur..." İkincisi; Cennetteki bir havuzun ismidir. Birçok hadis-i şeriflerde Kevser havuzunun sıfatları açıklanmıştır. Resûlullah efendimiz şöyle buyurdu: "Havuzumun uzunluğu bir aylık mesafedir. Suyu sütten beyaz, kokusu miskten daha güzel, bardaklarının sayısı gökteki yıldızlar adedincedir. Kim o havuzdan içerse, ebedi olarak susamaz."
Daha birçok rivâyetler vardır. Üçüncüsü; peygamberlik, dördüncüsü; Kur'ân-ı kerim, beşincisi; İslâm dini, altıncısı; Kur'ân-ı kerimin kolay okunup ezberlenmesi ve İslâm dininin kolaylığı, yedincisi; Peygamber efendimizin Eshâbının ve ümmetinin çokluğu, sekizincisi; Peygamber efendimizin zikrinin ve makamının yüksekliği, dokuzuncusu; kalbindeki nûr ve mâsivâdan kesilmek, onuncusu; şefaat, onbirincisi; mucizeler, on ikincisi; Kelime-i tevhid, on üçüncüsü; dindeki derin ilmi, on dördüncüsü; beş vakit namaz, on beşincisi; büyük işler, on altıncısı; dünyevi ve uhrevi pekçok hayırlardır... Bu husûsların her birisi Resûlullah efendimizde mevcuttur.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek