O Söyledi Ise, Gerçek Söyler

O Söyledi Ise, Gerçek Söyler
Fahr-i âlem "sallallahü aleyhi ve sellem" hazretlerine Mirâc müyesser oldu. O gecenin sabâhında, Mirâc kıssasını anlatıp, buyurdu ki: (Bu gece, Mekke'den Beyt-i Mukaddese gittim. Orada, enbiyânın rûhlarına imâm olup, iki rekat namaz kıldım. Oradan Arş'ın üzerine yükseldim. Allahü teâlâ ile konuştum. Allahü teâlâ, ümmetime, bir gün bir gecede elli vakit namâzı farz etti. Geri döndüm. Âsûmânda, hazret-i Mûsâ "aleyhisselâtü vesselâm" ile karşılaştım. Beni geri gönderdi ki; elli vakit namaza ümmetin tâkat getiremez. Allahü teâlâya teveccüh ettim. On vakit namaz bağışladı. Geri Mûsâ aleyhisselâmın yanına geldim. Henüz çoktur, diye beni geri döndürdü. Tekrâr Allahü teâlâya teveccüh ettim. On vakit dahâ bağışladı. Mûsâ aleyhisselâm yine dön, dedikte, dedim ki; Rabbimden hayâ ederim. Ben bu beş vakitten râzıyım, dedim. Allahü teâlâdan nidâ geldi ki: Bu beş vakit, elli vakte bedeldir... Sonra, Beyt-ül-mukaddese gelip, gece içinde, Mekkeye geri döndüm.)
Kâfirler bu kıssayı işitince, inkâr edip, akla uygun değildir, dediler. İnkâr eden o grup, şimdi bununla Ebû Bekir'i susturmak iyi olur, diyerek, yanına geldiler. Dediler ki;
-Yâ Ebâ Bekir! Efendinin, nasıl bir konuyu dava edindiğini işittin mi?.. Efendin der ki; bu gece Arş'a gittim, geldim.
Hazret-i Ebû Bekir "radıyallahü teâlâ anh" o durumda, duraklama ve tereddüd etmeksizin, tasdik ve kabul edip, böyle söyledi ise, gerçek söyler. Ondan yalan sâdır olmaz, buyurdular. Ondan dolayı Ona, (Sıddik) denildi.
Hazret-i imâm-ı Ali "kerremallahü vecheh", Ebû Bekr-i Sıddik adı gökten inmiştir, diye yemin etmişlerdir. Gâliba sebebi; meâl-i şerifi (Doğru haberde gelen ve Onu tasdik eden...) olan âyet-i kerimede, tefsir erbâbı, doğru haberde gelenin Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem", Onu tasdik edenin de Ebû Bekr-i Sıddik olduğunu söylemiş olmalarıdır.
İbrâhim bin Hasen el-cevheri el Hirevi rivâyet eder ki: Hazret-i Resûl-i ekrem "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdular ki:
(Ebû Bekir, anasından dünyâya geldi. Hak sübhânehü ve teâlâ, Cennete dedi ki, izzim celâlim hakkı için, sana yalnız Ebû Bekir'i sevenleri koyacağım!)

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek