Onlar, Pek Cömerttirler

Onlar, Pek Cömerttirler
Rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) "Ey müminler! Eshâbıma kötü söz söylemeyiniz Allahü teâlâya yemin ederim ki, sizden biriniz Uhud Dağı kadar altın sadaka verse, bu sadakanın sevâbı Eshâbımdan birisinin iki avuç hurma sadakasının faziletine ulaşamaz. Hattâ bunun yarısına da ulaşamaz" buyurdu.
Ebû Sa'id bin A'rabi buyurdu ki: "Eğer ârife, devamlı dünyâda kalacaksın denilseydi, üzüntüsünden ölürdü. Cennet ehli için de, sizler Cennetten çıkacaksınız denilseydi, onlar da üzüntülerinden ölürlerdi... Dünyâ, bir an önce oradan çıkmakla güzel, Cennet onu istemek ve orada devamlı kalmakla güzel olur."
"Bütün vakitler Allahü teâlânındır. En iyi vakit, Allahü teâlânın râzı olduğu vakittir."
"Hüsranda kalanların en kötü durumda olanı; yaptığı iyi amelleri halka gösteren ve şah damarından daha yakın olan Allahü teâlânın huzûruna, kötü amellerle çıkandır."
"Nefsin ile meşgul olman, seni Allahü teâlâya ibâdetten alıkoyar. Dünyâya olan merakın ise, seni âhıret merakından uzaklaştırır."
"Tasavvufun tamamı boş şeylerden uzaklaşmak, marifetin tamamı ise cehâletini itiraf etmektir."
"Allahü teâlâ, dostlarının bazı ahlâkını düşmanlarına vermiştir. O ahlâk ile Allah dostlarına yardım ederler, o sebep ile Allah dostları da rahat ederler."
"Fakirliğin ahlâkı, bir şeyi olduğu zaman onunla sevinmek, bir şeyi olmadığı zaman da ona sabretmektir."
"Allahü teâlânın veli kulları, Allahü teâlâ ve O'nun sevgisiyle doludurlar. Onlar, yaşadıkları asırlarda bulunan kimselerin önde gelenlerindendir. Onların ihlâslı yalvarışları ile, Allahü teâlâ, kuraklık ve ihtiyâç zamanında yağmur yağdırır, düşmana karşı da yardımını ihsân eder. Abdullah bin Ömer (radıyallahü anhüma), Peygamber Efendimizin şöyle buyurduğunu bildirir: Her asırda, ümmetimden önde gelen kimseler vardır. Onlar, insanların arasında en çok mazeret kabul eden ve affedenlerdir. Onlar, pek cömerttirler. Onlar, Allahü teâlânın mükâfatına bakarlar. Onlar, dünyâ malına düşkün değildirler. Onlar, ölüm sırasında ortaya çıkan fitnelerden, kabirden, kabrin sıkmasından, kabirde soru sormak için gelen münker ve nekir meleklerinden korkarlar."

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek