Onu Seven, Beni Sevmiş Olur

Onu Seven, Beni Sevmiş Olur
İmâm-ı Azam, İslâmiyeti; imân, amel ve ahlâk esasları olarak bir bütün hâlinde insanlara yeniden duyurmuş, şüphesi ve bozuk bir düşüncesi olanlara cevaplar vermiş, Müslümanları çeşitli fitne ve propagandalarla zaafa düşürmek, parçalamak ve böylece İslâm dinini yıkabilmek ümidine kapılanları hüsrâna uğratmış, önce itikâdda birlik ve beraberliği sağlamış; ibâdetlerde, günlük işlerde Allahü teâlânın rızâsına uygun bir hareket tarzının esaslarını ve şeklini tesbit etmiştir. Böylece, ikinci hicri asrın müceddidi (dinin yeniden yayıcısı) unvanını almıştır. Hadis-i şerifte; "Îmân Süreyya yıldızına çıksa, Fârisoğullarından biri elbette alıp getirir" buyuruldu. İslâm âlimleri, bu hadis-i şerifin İmâm-ı Azam hakkında olduğunu bildirmiştir.
Hadis-i şeriflerde; "İnsanların en hayırlısı, benim asrımda bulunan Müslümanlardır (Yâni Eshâb-ı kirâmdır). Onlardan sonra en iyileri, onlardan sonra gelenlerdir (yâni Tâbiindir). Onlardan sonra da onlardan sonra gelenlerdir... (yâni Tebe-i tâbiindir)" buyruldu. İmâm-ı Azam da, bu hadis-i şerifle müjdelenen tâbiinden ve onların da en üstünlerinden biridir. Hadis-i şeriflerde buyruldu ki:
"Âdem (aleyhisselâm) benimle övündüğü gibi ben de ümmetimden bir kimse ile övünürüm. İsmi Numân, künyesi Ebû Hanife'dir. O, ümmetimin ışığıdır."
"Peygamberler benimle övündükleri gibi ben de Ebû Hanife ile övünürüm. Onu seven beni sevmiş olur. Onu sevmeyen beni sevmemiş olur."
"Ümmetimden biri, şeriatimi canlandırır. Bidatleri öldürür. Adı Numân bin Sâbit'tir."
"Her asırda ümmetimden yükselenler olacaktır. Ebû Hanife zamanının en yükseğidir."
Hazret-i Ali de; "Size bu Kûfe şehrinde bulunan, Ebû Hanife adında birini haber vereyim. Onun kalbi ilim ve hikmet ile dolu olacaktır. Âhir zamanda, birçok kimse, onun kıymetini bilmeyerek helâk olacaktır. Nitekim Râfiziler de, Ebû Bekir ve Ömer için helâk olacaklardır" buyurdu.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek