Şehabeddin Ahmed Bûsîrî

Şehabeddin Ahmed Bûsîrî

Hadis âlimleri söz birliği ile bildiriyorlar ki, Ebû Mûsel-Eş'ari (radıyallahü anh) dedi ki: Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimiz ile bir bahçede oturuyorduk. Birisi kapıya vurdu. Resûlullah efendimiz (Kapıyı aç ve gelene Cennetlik olduğunu müjdele!) buyurdu. Kapıyı açtım. Ebû Bekr (radıyallahü anh) içeri girdi. Resûlullahın müjdesini kendisine söyledim. Kapı yine vuruldu. (Kapıyı aç ve gelene Cennetlik olduğunu müjdele!) buyurdu. Kapıyı açtım. Ömer (radıyallahü anh) içeri geldi. Ona da müjdeyi söyledim. Kapı yine vuruldu. (Kapıyı aç! Gelene Cennetlik olduğunu müjdele ve başına belalar geleceğini de söyle!) buyurdu. Kapıyı açtım. Osman (radıyallahü anh) içeri girdi. Müjdeyi ve Allahü teâlânın kaderini kendisine söyledim. 'Allahü teâlâya hamd olsun. Kazalarda, belalarda ancak Allahü teâlâya sığınılır' dedi.
Hâkimde ve İmâm-ı Ahmed'in Müsnedinde yazılı, Hazreti Ali'nin (radıyallahü anh) haber verdiği hadis-i şerifte, (Başınıza Ebû Bekr geldiği zaman, onu dünyada zahid ve ahirete ragıp bulursunuz. Başınıza Ömer geldiği zaman, onu kuvvetli, emin ve Allah yolunda kimseden çekinmez görürsünüz. Başınıza Ali geldiği zaman, hâdi ve mühdi olur. Sizi doğru yola götürür bulursunuz) buyuruldu.
Tirmüzi'de ve ibni Mâce'de yazılı, Sa'id bin Zeyd'in (radıyallahü anh) haber verdiği hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(On kişi Cennettedir: Ebû Bekr ve Ömer ve Osman ve Talha ve Zübeyr ve Abdürrahmân bin Avf ve Ali bin Ebi Tâlib ve Sa'd bin Ebi Vakkâs ve Ebû Ubeyde bin Cerrâh.)
Sa'id bin Zeyd (radıyallahü anh) dokuz sahâbinin isimlerini saydı. Onuncusunun ismini söylemedi. Bunu sordular. "Ebül A'ver" diyerek kendisi olduğunu işaret eyledi.

İbâdetlerin En Kıymetlisi Namaz Kılmaktır

Vehbi Tülek

Zikreden Dil, Şükreden Kalp, Sabreden Beden

Vehbi Tülek

Yasaklardan Sakınan Ve Emirlere Uyana Ne Mutlu

Vehbi Tülek

Evliyânın Rûhâniyetinden Yardım Istemelidir.

Vehbi Tülek

Kaza Ve Kader Meselesi Ilahî Sırlardandır

Vehbi Tülek