Şeyh Elvan

Şeyh Elvan

Zinâ günâhı insana, dünyâda ve âhirette zarar verir ve bütün dinlerde yasak ve çirkin olmuştur. Peygamberimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdu ki: (Zinânın dünyâda üç fenâlığı vardır: Biri, güzelliği ve parlaklığı giderir. İkincisi, fakirliğe sebeb olur. Üçüncüsü, ömrün kısalmasına sebeb olur. Âhiretteki üç zararına gelince, Allahü teâlânın gadabına sebeb olur. İkincisi, suâlin, hesâbın fenâ geçmesine sebeb olur. Üçüncüsü, Cehennem ateşinde azâb çekmeğe sebeb olur.)
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Yabancı kadınlara bakmak, gözlerin zinâsıdır. Onları tutmak, ellerin zinâsıdır. Onlara gitmek, ayakların zinâsıdır.)
Nûr sûresindeki âyet-i kerimede meâlen, (Mü'minlere söyle, yabancı kadınlara bakmasınlar ve zinâ etmesinler! Ve mü'min kadınlara söyle! Onlar da, yabancı erkeklere bakmasınlar ve zinâ etmesinler!) buyuruldu...
Kalb, göze tâbidir. Gözler harâmdan sakınmazsa, kalbi korumak güç olur. Kalb, harâma dalarsa, zinâdan sakınmak güç olur. O hâlde, imânı olanların, Allahü teâlâdan korkanların, harâma bakmaması lâzımdır. Ancak bu sûretle, kendini korumak, dünyâ ve âhırette zarardan kurtulmak mümkün olur. Allahü teâlâ, Kur'ân-ı kerimde kadınların, kızların, yabancı erkeklerle yumuşak sesle, nezâketle konuşmalarını, böylece kötü adamların kalblerine fenâlık getirmelerini men buyurmakta, buna sebep olmayacak şekilde söylemelerini istemektedir. Kadınların, yabancı erkeklere süslenmelerini yasak etmektedir. Bileziklerinin sesini duyurmamak için, yavaş, sessiz yürümelerini emretmektedir. Yani fıska, günâha sebeb olan her şey de günâhtır. O hâlde günâha, harâma sebeb olan şeylerden kaçmak lâzımdır.

YABANCILARA SÜSLENMEK!..
Kadınların, yabancı kadınlara şehvet ile bakması ve dokunması, kadınların, kocasından başkasına, erkek ve kadın, kim olursa olsun, yabancıya süslenmeleri câiz değildir. Erkeklerin oğlanlara şehvet ile bakmaları ve dokunmaları harâm olduğu gibi, kadının da kadına şehvet ile dokunması ve bakması harâmdır. Dünyâda ve âhırette felâketlerden kurtulmak için, bu incelikleri iyi gözetmek lâzımdır...

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek