Şeyh İbrahim El-mücahid

Şeyh İbrahim El-mücahid

Yemeğin evvelinde, Besmele-i şerifeyi söylemeyen kimse üç zarara uğrar: 1- Şeytân kendisiyle birlikte yemek yer. 2- Yediği yemek bedenine maraz, hastalık olur. 3- Yemekte bereket olmaz.

Yemekten önce Besmele söylemenin üç faydası vardır: 1- Şeytân yemeğe ortak olmaz. 2- Yemek bedenine şifâ olur. 3- Yemekte bereket olur. Yemeğe başlarken Besmele söylemeyi unutursa, hatırladığı zamân (Bismillâhi evvelühû ve ahirühû) söylemelidir.

Besmele nerelerde okunmaz? 1- Avret yerini açarken, necaset bulunan yere girerken, Besmele çekmek mekruhtur. 2- Berâe suresini, evvelki sureye bitişik okurken, Besmele çekmek mekruhtur. 3- Fena kokulu şeyleri, mesela soğan, sarımsak gibi şeyleri yemeğe Besmele çekmek mekruhtur. 4- Haram işlemeye başlarken, Besmele çekmek haramdır. Hatta, domuz eti ve şarap gibi kati haram olan şeyleri yerken ve içerken, bile bile Besmele çeken kâfir olur dediler. 5- Kur'an-ı kerim niyyeti ile, cünübün Kuran-ı kerim okuması haramdır.

Müşriklerden çok keskin nişancı, attığını vuran bir okçu vardı. Bu Mâlik bin Zübeyr idi. Bu hâin, Uhud'da Peygamber efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem) nişan alıp bir ok attı. Resûlullahın başına doğru gelen bu oka başka hiçbir şekilde karşı koyamayacağını anlayan hazret-i Talha (radıyallahü anh) elini açarak oka karşı tuttu. Ok, elini parçaladı. Parmaklarının bütün sinirleri kesildi, elinin kemikleri kırıldı. Atılan oka elini tutması, candan, çok ötelere yükselmiş bir aşkın, kemâle gelmiş bir imânın, muhabbet ile yanan, anlatılamayan hakiki bir sevginin fiili olarak ortaya çıkmasıdır. Bu hâdise üzerine Peygamber efendimiz; (Eğer Bismillah deseydin, insanlar sana bakışırken, melekler seni göklere yükseltirdi) buyurmuşlardır.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek