Tâceddin Ibn-i Arabşah

Tâceddin Ibn-i Arabşah
Hadis-i şerifte, (Ümmetimin yaptığı ibâdetlerin en kıymetlisi, Kur'ân-ı kerimi, Mushafa bakarak okumaktır) buyuruldu. Kur'ân-ı kerim okumanın en efdali, namazda okumaktır. Hadis-i şerifde, (Namazda okunan Kur'ân, namaz dışında okunan Kur'ândan dahâ hayırlıdır) buyuruldu.

Hazret-i Ali "radıyallahü anh" buyurdu ki: (Namazda ayakta iken okunan Kur'ânın her harfi için yüz sevap verilir. Namaz dışında abdestli okuyunca, her harfi için yirmi beş sevap verilir. Abdestsiz okuyunca, on sevap verilir. Yürürken ve iş yaparken okuyunca, daha az sevap verilir. Manasını düşünerek bir âyet okumak, başka şey düşünerek, bütün Kur'ânı hatmetmekten daha çok sevaptır.
Sûre veya âyet okumaya başlarken Besmele okumak da vâciptir. Diğer sûrelere başlarken Besmele
okumak sünnettir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Kur'ân-ı kerimi tecvid bilgisine uyarak okuyunca, her harfine yirmi sevap verilir. Tecvide uymazsa, on sevap verilir.)
Bir âyeti ezberledikten sonra unutmak, en büyük günâhlardandır. Hadis-i şerifte, (Kur'ân-ı kerim okunan evden, Arş'a kadar nûr yükselir) buyuruldu. Ebû Hüreyre "radıyallahü anh" buyurdu ki: "Kur'ân okunan eve, bereket, iyilik gelir. Melekler oraya toplanır. Şeytânlar oradan kaçar."
Kur'ân-ı kerimi dinlemek çok sevaptır. Hadis-i şerifte, (İnsanın dinlediği bir âyet, kıyâmette kendine nûr olur) buyuruldu. Kur'ân-ı kerim okumayı geçim vâsıtası yapmamalıdır. Hadis-i şerifte, (Kur'ân-ı kerim okuyunca, Allahü teâlânın rızâsını ve Cenneti isteyiniz! Dünyalık
istemeyiniz! Bir zaman gelir ki, hâfızlar, Kur'ân-ı kerimi, insanlara yaklaşmak için vâsıta yaparlar)
buyuruldu.

Namaz Doğru Kılınınca, Kurtuluş Ümidi Çoğalır

Vehbi Tülek

Seher Vaktinde Uyuyan Kimseye Çok Yazık!

Vehbi Tülek

Az Yiyin, Az Uyuyun Çok Tefekkür Edin

Vehbi Tülek

Komşuya Hürmet, Onunla Iyi Geçinmektir

Vehbi Tülek

Âlimleri Hayrette Bırakan Talebe!

Vehbi Tülek