Tebâreke Sûresini Okumadan Yatma

Tebâreke Sûresini Okumadan Yatma
Yatağa yatacağın zaman Tebâreke sûresini oku! Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki:
(Yatarken Tebâreke sûresini okumadan yatma! Zirâ ölürsen kabirde sana yoldaş olur. Her gece Tebâreke sûresini okuyan kimse, Kadir gecesini ihyâ etmiş gibi sevaba nâil olur.)
Bir gece Peygamber efendimiz, Hazret-i Âişe'ye (radıyallahü anha) dedi ki: (Yâ Âişe! Kur'an-ı kerimi hatmeyle, bütün Peygamberleri kendine şefaatçi ve bütün müminleri kendinden hoşnut edersin.) Hazret-i Âişe "Anam-babam sana feda olsun! Az bir zaman içinde bunları nasıl yapabilirim?" diye sorunca, Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Yâ Âişe, üç kere "Kulhüvallâhü" sûresini oku. Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi olursun. Bir kere "Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ cemi'il Enbiyâi velmürselin" de, bütün peygamberler senden râzı olsun. Bir kere de "Allahümmağfirli ve li vâlideyye [ve li-meşâyıhiyye] ve lil mü'minine vel mü'minât vel müslimine vel müslimâti el ahyâi minhüm vel emvât" de, bütün müminler senden râzı olur. Bir kere de "Sübhânellahi vel hamdü lillahi ve lâilâhe illâllahü vellâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" de ki, Allahü teâlâ hazretleri senden râzı olsun.)
Şu sûreleri akşam, sabah üçer kere Besmele ile oku ve zevcene, çocuklarına da okut! İhlâs, Muavvizeteyn (yâni Kul e'ûzü birabbinnâsi ile Kul e'ûzü birabbil felak) Fâtiha-i şerife. Bu dört sûreyi akşam, sabah üçer kere okuyan, malını, canını, çoluk çocuğunu, bütün belâlardan muhâfaza etmiş olur. Bunlardan başka Kâfirûn sûresini akşam, sabah okuyan kimse, kendisini şirkten korumuş olur.
Akşam, sabah bu duâyı okuyan kimse, sihir ve zâlimlerin şerrinden ve belâlardan emin olur. Duâ şudur:
"Bismillahirrahmânirrahim, bismillahillezi lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil erdı velâ fissemâi ve hüvessemiul'alim."
Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Hak teâlâ hazretlerinin üç ismi vardır ki, dilde hafif, terâzide ise çok ağırdır. "Sübhânallahi vel hamdülillâhi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber velâ havle velâ kuvvete illâbillahil aliyyil azim." Bunun her bir kelimesine yüz sevap verilir.)

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek