Temiz Erkekler Temiz Kadınlara Yakışır

Temiz Erkekler Temiz Kadınlara Yakışır
Sevgili Peygamberimizin mübârek soylarının temiz olduğuna delâlet eden âyet-i kerimeler çoktur. Bunlardan birkaçının meali şöyledir:
Tevbe sûresi 28. âyetinde meâlen; "Ey imân edenler! Müşrikler ancak necistirler. Artık bu yıllardan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar" buyurup, müşriklerin manevi pislik ile pis oldukları için, Mescid-i Haram'a yaklaşmalarını menetti. Oraya girmelerini ayak basmalarını yasakladı.
Yine Hac sûresi 30. âyet-i kerimesinde meâlen; "O hâlde pis putlardan kaçının, yalan sözden sakının" buyurdu. Evsânı (putları), ricsin (pisliğin) aynısı saydı. Evsâna (putlara) yaklaşmaktan menetti.
Nûr sûresi 26. âyet-i kerimesinde meâlen; "Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler kötü kadınlara, temiz kadınlar ise temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara yakışır" buyuruldu. İşte, Allahü teâlâ müşriklerin necis olduklarını bildirdi. Mescid-i Haram'a yaklaşmalarını menetti. Evsânın (putların), ricsin (pisliğin) aynısı olup, necis olduklarını bildirdi Onlara yaklaşmayı menetti.
Hâl böyle olunca, alim ve hakim olan, her şeyi lâyık olduğu mevkiine koyan Allahü teâlâ, âlemlere rahmet olarak yarattığı Habibinin mübârek ve temiz rûhu şerifini, necis (pis) olarak bildirdiği müşriklerin sulblerine ve rahimlerine hiç koyar mı? Habibinin aslını, necis (pis) olarak bildirdiği müşriklerden yapar mı? Resûlullah (aleyhisselâm) Efendimiz; mübârek, latif ve temiz rûhu şeriflerinin, takdis ve tenvir âleminden olmayan bir şey ile kirlenmiş olmaktan tenzih ederiz. Hâlbuki Allahü teâlâ temiz kadınları, temiz erkeklere, temiz erkekleri de temiz kadınlara tahsis eyledi.
Âl-i İmrân sûresi 68. âyet-i kerimesinde meâlen; "Gerçekten İbrâhim'e insanların en lâyıkı, herhâlde (zamanında) ona tâbi olanlarla şu peygamber ve (şu) imân edenlerdir. Allah, o imân edenlerin yardımcısıdır" buyuruldu.
Yine Âl-i İmrân sûresi 95. âyetinde meâlen; "De ki; Allah, (sözün) doğru(sunu) söylemiştir. O hâlde İslama yönelerek İbrâhim'in dinine uyun. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi" buyuruldu.

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek