Temizlik Îmânın Şartıdır

Temizlik Îmânın Şartıdır
Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimiz hadis-i şeriflerde buyurdu ki:
"Hastalıkların başı çok yemektir. İlâcların başı, perhizdir." "Şarap içmek, büyük günahların en büyüğüdür. Bütün kötülüklerin anasıdır, başıdır." "Ümmetimden üç sınıf insan vardır ki, Cehennem ateşi onları yakmaz: Kocasının emrine itaat eden kadın, ana ve babasına iyilik yapan evlat ve Allahü teâlânın kullarına merhamet edenler."
Resûlullaha imândan soruldu. Buyurdular ki: "O, sabır ve cömertliktir." "Kötülüğünden komşusu emin olmayanın, Allaha yemin ederim ki imânı yoktur." "Kalbinde merhameti olmayanın, imânı yoktur." "İnsanlara merhamet edene, Allah merhamet eder." "Küçüklerimize acımayan ve büyüklerimize saygılı olmayan, bizden değildir." "Kadınlar, görüştükleri kadınların güzelliklerini, iyiliklerini, zevclerine anlatmasınlar. Zevcleri, o kadınları görmüş gibi olurlar."
"Yâ Ali! Bir kadını görürsen, yüzünü ondan ayır. Ona tekrar bakma! Ansızın görmek, günah olmaz ise de, tekrar bakmak günah olur."
"Allahü teâlâ indinde günahların en büyüğü, kötü huylu olmaktır."
"Bir kimse, sevmediği birisine belâ, sıkıntı geldiği için sevinirse, Allah, bu kimseye de bu belâyı verir."
"Hased etmeyiniz! Ateş odunu yok ettiği gibi, hased de sevapları giderir."
"İyi huylu, dünyâda ve âhirette iyiliklere kavuşacaktır."
"Allahü teâlâ gönderdiği her Peygamberi güzel sesli göndermiştir."
"Temizlik imânın şartıdır. Elhamdülillah (sözü), kıyâmet günü mizanı doldurur. Sübhânallahi vel-hamdülillah... Göklerle yerin arasını, doldurur. Namaz nûrdur. Sadaka burhandır."
"Geçmiş Peygamberler, şaşı, kör ve yalancı olan Deccal'in büyük fitne ve musibet olduğunu haber verip, ümmetlerini, onun şerrinden ve zararından korkuturlardı."
"İslâmın binası beş direk üzerine kurulmuştur. Eşhedü en lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resûlüh, demek ve bunun manasına inanmak. Namaz kılmak, zekât vermek, oruç tutmak, hacca gitmek."

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek