Tokatlı Hayreddîn Efendi

Tokatlı Hayreddîn Efendi

Allahü teala her hastalığın şifasını da yaratmıştır. Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem Efendimiz, hem tıbbi ilaçlar kullanır, hem de
Kur'an-ı kerimden okurdu. Hastalara şifa için, (Fâtiha), (Âyet-el-kürsi) ve (Dört Kul) yedişer kerre okunup hastaya üflenirse, bütün âfetler, dertler için ve sihir, nazar için ve hayvân sokması ve ısırması için iyi gelir. Tuz üzerine okunup, suda eritip içirmek ve ısırılan yere sürmek de tecrübe edilmiştir. Dört Kul, Kâfirûn, İhlâs ve Mu'avvizeteyn sûreleridir.
(Bostân-ül-Ârifin) sonunda diyor ki:
Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem", Osmân bin Ebil'âsı "radıyallahü teâlâ anh" ziyârete geldi. Hasta idi. Çok ağrısı ve sancısı vardı. (Ağrıyan yeri sağ elin ile yedi kerre mesh eyle! Her defasında E'ûzü bi'izzetillahi ve kudretihi min şerri mâ-ecidü ve ühâzirü oku!) buyurdu. Osmân diyor ki: Buyurduğu gibi yaptım. Hastalığım hiç kalmadı.
Abdüllah ibni Mes'ûd buyurdu ki: Bir kimse sabâh ve akşâm, Bekara sûresinin başından dört âyet ve Âyet-el-kürsi ile sonraki iki âyeti ve bu sûrenin sonundaki üç âyeti okursa, evine şeytân girmez. Mecnûn üzerine okunursa, iyi olur. Sıkıntısı olan kimse, çok (istigfâr) okusun!

KIRK DEFA OKUNACAK DUA
İmâm-ı Ahmed ve Tirmüzi ve Nesâi ve Hâkim ve Beyheki bildirdiler ki:
Sa'd ibni Mâlik "radıyallahü teâlâ anh" dedi ki: Resûlullah "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" buyurdu ki: (Yûnüs aleyhisselâm balığın karnında, Enbiyâ sûresinin 87'nci âyetini söyleyerek duâ etti. [Duâsını kabûl eyledi ve kıyâmete kadar bunu okuyan mü'minlerin duâlarını kabûl edeceğini bildirdi.] Bir Müslümân, bu âyet-i kerimeyi okuyup duâ edince, Allahü teâlâ düâsını muhakkak kabûl eder). Kırk defa okumalıdır. Duâ şudur: (Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke inni küntü minez-zâlimin.)

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek