Ümmetimden Ebedî Cehennemlik Yoktur

Ümmetimden Ebedî Cehennemlik Yoktur
Enes bin Mâlik şöyle rivâyet etmiştir. Resûlullah efendimiz (sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem) buyurdu ki:
"Cennette ilk şefaat edecek benim, benim isteğimin kabul edildiği kadar, hiçbir nebininki kabul edilmeyecek, Peygamberlerden kendisine sâdece bir kişi imân etmiş olanları var."
"Cennette ilk şefaat edecek olan benim. Ümmeti en çok olan Peygamber benim. Cennetin kapısını ilk çalacak olan benim."
"Her Peygamberin yaptığı (makbul) bir duâ vardır. Ben duâmı kıyâmet günü ümmetime şefaat için bıraktım" buyurdu.
Dâvûd bin Ebi Hind şöyle anlatmıştır: Kıyâmet günü bu ümmetten olan günahkâr kimse, Resûlullah efendimizin elinden tutar ve "Yâ Resûlallah, beni azâbdan kurtar!" der. Resûlullah efendimiz de "Benim sünnetim sana ulaştı, şeriatimi duydun. Niçin âsi oldun? Şimdi ne özür beyân edeceksin?" buyurur. Bunun üzerine azâba düşecek olan kimse, "Yâ Resûlallah! Benim kötü bahtım bana galebe çaldı" der. Bunun üzerine Resûlullah efendimiz "Ümmetimden (imân ile ölen) hiç kimsede şekavet (ebedi Cehennemlik olan) yoktur. Yâ Rabbi! Bunu bana bağışla" der. Allahü teâlâ da onu bağışlar.
Ahmed bin Âsım Antâki buyurdu ki: "Kıyâmet günü ilmiyle amel eden kimseye, ilmi şefaatçi olur. İlmiyle amel etmeyene de, o ilim hasım olur."
Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Cebrâil ile karşılaştım. Beni müjdeleyerek, 'Allahü teâlâ sana salât ve selâm okuyanlara, salât ve selâm vereceğini buyurdu' dedi. Ben de bundan dolayı, Rabbime secde ederek şükrettim."
Abdurrahmân bin Avf şöyle anlatmıştır: Resûlullah efendimiz ile Baki' kabristanına gittik, iki defa secde edip, secdelerde uzun müddet kaldı. Sebebini sordum. Buyurdu ki: "Cebrâil bana geldi ve dedi ki: Bir kimse sana salât okursa, yetmiş melek de ona salât okur."
Ebû Said-i Hudri şöyle demiştir: "Resûlullah efendimiz buyurdu ki: Bir topluluk bir araya gelir oturur da, Peygamberlerine salât okumazlarsa, onlara bir üzüntü çöker."
Yine bir hadis-i şerifte; "Kim her gün yüz kere 'Allahümme salli alâ Muhammedin ve ehli beytihi' derse, onun otuzu dünyâda olmak üzere yüz ihtiyâcı giderilir."

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek