Yaratmak Allahü Teâlâya Mahsûstur

Yaratmak Allahü Teâlâya Mahsûstur
"Yaratmak Allahü teâlâya mahsûstur. İyilikte bulunana teşekkür edilir. Bütün iyiliklerin sahibi Allahü teâlâdır. Öyleyse O'na şükür, kulluk vazifesidir."
"Allahü teâlâ insanlara çok iyilikler ve hayırlar gönderiyor. Fakat bunları gören az."
"Öldükten sonra, kendisi yüzünden ceza ve mükâfat göreceğiniz amellerinizi ıslâh edip, düzeltiniz."
"Hakiki hayat öldükten sonra başlar. Dünya hayatı hayâl ve geçicidir. Âhiret hayatı ise devamlıdır."
"Allahü teâlânın affı ile Cehennemden kurtulursunuz. Rahmeti ile Cennete girersiniz. Amellerinize göre mertebeniz ve dereceniz olur."
"İnsanın kendisini, kim olursa olsun başkasından üstün görmesi kibirli olması için yeterlidir."
"Allahü teâlânın beğendiği işleri yaparken mütevâzı ve alçak gönüllü olunuz."
"Allahü teâlâ, bir kavmi (cemaati, topluluğu) Cennetine kor. Onlara istediklerinden kat kat fazla lütuf ve ihsânda bulunur. Fakat onların üstünde dereceleri yüksek kimseler vardır. Bunlar, onlara bakıp tanırlar. O zaman 'Yâ Rabbi! Biz bunlarla beraber idik. Onları niçin bize üstün kıldın' derler. Bunun üzerine Allahü teâlâ, 'Siz, dünyâda tok iken, onlar aç idiler. Siz suya kanmış iken onlar susuz idiler. Siz uyurken, onlar gecelerini ibâdetle geçirirlerdi' buyurur."
"Kim Allahü teâlâdan korkarsa, Allahü teâlâ, güçlük sırasında ona bir çıkış yolu gösterir. Ona, ummadığı yerden rızık gösterir."
"Günahlarından vazgeçip, Allahü teâlâya tövbe edenlerle beraber oturunuz. Çünkü onların kalbi, ince ve yumuşaktır."
"Allahü teâlâ bir kimsenin sûretini ve rızkını güzel yapar, o da, Allah için tevâzu gösterirse, o, Allahü teâlânın yakın ve hâlis kullarından olur."
"Bir kimseyi metihte (övmekte) ve zemde (yermekte) acele etme. Çünkü nice kimseler bugün seni memnun ve râzı eder de, yarın kötülük yapıp seni rahatsız edebilir. Aynı şekilde, bugün ondan memnun olmazsın da, yarın ondan memnun olabilirsin."
"Takvânın başlangıcı, iyi ve güzel niyet, sonu, tevfiktir (Allahü teâlânın o kişiyi muvaffak kılması), insan bu ikisinin arasında, tehlikeler ve şüpheler arasında bulunur."

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek