Zekâtı Verilen Mallar Artar

Zekâtı Verilen Mallar Artar
Mü'minûn sûresi, 4. âyet-i kerimesinde meâlen buyuruldu ki: "Onlar (gerçek müminler) mallarından üzerlerine farz olan zekâtı eda ederler."
Aynı sûrenin onbirinci âyet-i kerimesinde de meâlen buyuruldu ki: "Onlar Firdevs Cennetine vâris olurlar ve orada ebedi kalırlar."
Me'âric sûresi 35. âyet-i kerimesinde meâlen buyuruldu ki: "Bunlar, Cennetlerde (hesapsız) nimetler ile ikram olunmuşlardır."
Bekâra sûresi 261. âyet-i kerimesinde buyuruldu ki: "Mallarını Allah yolunda infâk edenlerin (harcayanların) hâli, her başağa yüz taneli yedi başak bitiren bir tohumun hâli gibidir. Allahü teâlâ, dilediği kimseye daha kat kat verir (ki miktarını O'ndan başka kimse bilmez). Allahü teâlânın fazlı ve ihsânı çok geniştir. O, her şeyi bilicidir."
Yine Bekâra sûresi 274. âyet-i kerimesinde meâlen buyuruldu ki: "Allahü teâlânın yolunda gece ve gündüz, gizli ve aşikâr mallarını infâk ederler (sarf ederler). Onların ecirleri (mükâfatları), Rableri katında hazırdır. Onlar için gelecekte bir korku yoktur ve onlar, geçmişte ve gelecekte mahzun olmazlar."
Yine Bekâra sûresi 276. âyet-i kerimesinde meâlen buyuruldu ki: "Allahü teâlâ, faiz ile elde edilenleri yok eder. İzlerini bile bırakmaz. Zekâtları verilen malları arttırır."
Sebe sûresi 39. âyet-i kerimesinde meâlen buyuruldu ki: "Her neyi hayra harcarsanız, Allah onun arkasından (dünyâ ve âhirette) karşılığını verir."
Zekât ve sadakanın faziletleri bu kadar çok olduğuna göre, kul, gücü yettiği kadar, az olsun, çok olsun, farz olsun, nafile olsun sadaka vermelidir. Zekât ve sadakayı verirken, en lâyık olana vermeye gayret etmelidir. Allahü teâlâ, Tevbe sûresi 34. âyet-i kerimesinde meâlen; "Malı, parayı biriktirip, zekâtını Müslüman fakirlerine vermeyenlere çok acı azap müjdele!" buyuruyor. Bu azâbı, bundan sonraki âyet-i kerime şöyle bildiriyor: "Zekâtı verilmeyen mallar, paralar, Cehennem ateşinde kızdırılıp, sahiplerinin alınlarına, böğürlerine, sırtlarına mühür basar gibi bastırılacaktır."

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek