Şafiî Fıkıh âlimi İbrâhim Desûkî

Şafiî Fıkıh âlimi İbrâhim Desûkî
"İçindeki ejderhayı öldür!"
İbrâhim Desûki hazretleri ömrünü hep İslâm dinine hizmet etmekle geçirdi. İnsanların doğru yola kavuşması için çok gayret gösterdi. Geceleri uyumaz, sabahlara kadar ibâdet eder, cenâb-ı Hakk'a kırık bir kalp ile yalvarırdı. Gündüzleri talebelerine ders verirdi. Sünnet olduğu için öğleden önce bir mikdâr uyuyup kaylûle yapardı. Hikmetli sözleri pek çoktur. Oğlu kendisinden nasihat isteyince buyurdu ki:
"Ey gözümün nûru evlâdım. Önce içindeki nefs denilen ejderhayı öldür! Yüzünü toprağa sür! Hatâ ve isyânını kabûl ve itirâf et ve işlediğin hatâ dolu ibâdetlerinin yüzüne çarpılmasından kork!"
İmam-ı Şarâni hazretleri bu büyük zâtı şu sözlerle methetmiştir:
"Himmete muhtaç olanların şeyhlerinden idi. Açık kerâmetleri vardı. Üstün basiret ve makama, yüce himmetlere, büyük rütbelere, melekûti sırlara ve ulvi kelamlara sahipti."

"Kötü huylardan temizlensin"
İbrâhim Desûki hazretleri, vefat edeceği gün, talebelerinden birine;
"Ezher Camiinde ders vermekle meşgul olan kardeşim Musa Desuki'ye git. Selamımı söyle ve zahirinden önce batınını temizlesin. Gurur, kibir, hased, ucb gibi kötü huylardan kalbini temizlesin" buyurdu.
Talebe derhal yola çıkıp haberi ulaştırdı. Kardeşi de hemen Desuk'a geldi, fakat İbrahim Desuki hazretlerini seccadesi başında vefat etmiş halde buldu...

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek