Şâfiî Fıkıh âlimi Hüseyin Bin Ahmed

Şâfiî Fıkıh âlimi Hüseyin Bin Ahmed
Mekke-i mükerremede...
Bu mübarek zat, ömrünün sonuna doğru hac ibâdetini yerine getirmek üzere Hicaz'a gitti. Medine-i münevverede sevgili Peygamberimizin kabr-i şeriflerini ziyâretle, feyizlerinden istifâde etti. Mekke-i mükerremeye gidip hac vazifesini yerine getirdi. 1506 (H.912) senesinde Mekke-i mükerremede vefât edip orada defnedildi.
İbn-i Hanbeli onun vefâtını şöyle anlatır:
"Ben, Hüseyin bin Ahmed ile birlikte hacca gitmiştim. Mekke-i mükerremeye vardıktan sonra, Arafat'ta vakfeye durmuştuk. Beni yanına çağırıp; 'Ben ömrümün sonuna geldim. Bu mübârek topraklardan gitmek istemiyorum. Sana vasiyetlerimi bildireyim' buyurdu. Az zaman sonra da vefât etti. Lâkin o sene Mekke-i mükerremede çok su sıkıntısı vardı. Onun cenâzesini yıkamak için suyu nereden bulurum diye düşünürken, yanıma yüksek sesle konuşan birisi geldi ve; 'Hüseyin bin Ahmed vefât mı etti?' dedi. Ben; 'Evet' deyince; 'Neden bu kadar düşünceli duruyorsun?' diye sordu. Ben; 'Yalnızım ve su sıkıntısı da var. Onun techiz ve tekfinini yalnız nasıl yaparım ve gasli için suyu nereden bulurum?' dedim. O zaman bana; 'Sen burada bekle ve ayrılma' deyip gitti...

"Kim olduklarını anlayamadım!"
Aradan biraz zaman geçince, bir de baktım, o kimse, ellerinde birer testi su ve kefen bulunan bir toplulukla berâber geldi. Yanıma gelir gelmez hazretin cenâzesini yıkamaya başladılar. Yakın bir kabristana kabrini kazıp, berâberce defnettik. Bana hepsi tâziyede bulunup yanımdan ayrıldılar. Onların kim olduklarını ve nereden geldiklerini anlayamadım."

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek

Bütün Mahlûklar, Allahü Teâlânın Kudretindedir

Vehbi Tülek

İlimden Îmân, Cehâletten Küfür Hâsıl Olmaktadır

Vehbi Tülek

İbâdetlerin En Kıymetlisi Namaz Kılmaktır

Vehbi Tülek