​ehl-i Sünnet Itikatını Bilmemek

​ehl-i Sünnet Itikatını Bilmemek
Bir kimse Hak teâlâ hazretlerine Nuh aleyhisselâmın ömrünce ibâdet eylese, kendisinde üç haslet bulunmayınca yaptığı ibâdetten bir fayda edinemez: 1- İlmi ile amel etmek. 2- Yediği yemeğin helâl olması ve helâli de israf etmemesi. [Besmelesiz kesilen hayvanlar ve Kitapsız kâfirlerin [müşriklerin] kestikleri necistir. Bunları yemek haramdır. Bunları Besmele ile kesen de bulunduğu takdirde, satın alınan etin Besmelesiz kesildiği kat'i bilinmedikçe, yimesi helâl olur. Balık tutanın Müslüman olması ve Besmele ile tutması şart değildir.] 3- Allaha âsi olmaktan kaçınmak. [Ehl-i sünnet itikatını öğrenmeyen, imanı bunlara uygun olmıyan ve haramları ve farzları bilmeyen ve bunlara uymayan kimse, Allahü teâlâya âsi olur.
Allahü teâlâya âsi olmak, yani haram işlemek insanı dünyada ve âhirette felakete götürür. Haramlardan en büyüğü Ehl-i sünnet itikatını bilmemektir. İkincisi namaz kılmamaktır. Üçüncüsü içki içmektir. Şarap ve sarhoş eden her içki haramdır. Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: (Şarap içmek, büyük günahların en büyüğü ve bütün fenalıkların ve günahların anasıdır) ve (Bütün fenalıklar bir yere toplanmıştır. Bu yerin kilidi zinâ, anahtarı şaraptır ve bütün iyilikler bir yerde toplanmıştır. Bu yerin kilidi namaz, anahtarı abdest almaktır) ve (Allahü teâlâyı seven ve Kıyâmete inanan kimse, içki içilen yerde oturmasın) ve (Şarabı yapmak, üzümünü sıkmak, taşımak, dağıtmak, satmak ve içmek, günahta berâberdir ve bunların namazlarına, oruçlarına, haclarına, zekâtlarına ve sadakalarına sevap verilmez. Meğe ki tevbe ederler) ve (Hurma şarabı da haramdır) ve (Üzüm şırası taze olup değişmemiş ise helâldir) ve (Baldan ve arpadan yapılan içkiler ve sarhoş eden her içki haramdır.)
İmâm-ı Muhammed, (Çok içilince sarhoş eden içkinin azı da haramdır) buyurdu. Fetvâ da bunun üzerinedir. Başka ilâç varken, bunları ilâç olarak içmek de haramdır. Hâriçten kullanmak câiz ise de, necistirler, uçmakla temizlenemez, yıkamak lâzımdır. Sarhoş eden sıvıların hepsi, dört mezhepte de şarap gibi galiz, fena necâsettir. Hanefide avuç içi yüzeyinden fazlası ile, diğer üç mezhepte görülebilen az miktârı ile kılınan namaz sahih olmaz.

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek