tek Üm­met Zeyd Bin Amr

tek Üm­met Zeyd Bin Amr
PA­RAK­LİT=AH­MED
İn­cil'de Îsâ aley­his­se­lâ­mın şöy­le bu­yur­du­ğu ya­zı­lı­dır:
Ben, be­nim ve si­zin Rab­bi­niz ta­ra­fı­na gi­di­ci­yim. Gâr Kli­ta adın­da bir Pey­gam­ber ge­le­cek ve si­ze her şe­yi bil­di­re­cek­tir. Ben onun hak Pey­gam­ber ol­du­ğu­nu tas­dik et­ti­ğim gi­bi, o da be­nim hak Pey­gam­ber ol­du­ğu­mu tas­dik ede­cek­tir. Gâr Kli­ta [Pa­rak­lit] is­miy­le, Pey­gam­be­ri­miz Mu­ham­med aley­his­se­lâ­mı kas­det­miş­tir. Bu isim Ah­med is­mi­nin ma­na­sı­na ya­kın bir isim­dir. Haz­ret-i Îsâ'nın ha­vâ­ri­le­rin­den Yu­han­nâ, şöy­le de­miş­tir: Îsâ "aley­his­se­lâm" ba­na ken­din­den son­ra ge­le­cek pey­gam­ber Mu­ham­med-ül Ara­bi­yi müj­de­le­di. Ben de bu müj­de­yi ha­vâ­ri­le­re ilet­tim, hep­si imân et­ti­ler.
Zeyd bin Amr ve Va­ra­ka bin Nev­fel hak din ara­mak için Mu­sul'da bir râ­hi­be git­ti­ler. Va­ra­ka bin Nev­fel Nas­râ­ni ol­du. Zeyd bin Amr Nas­râ­ni­li­ği uy­gun bul­ma­dı ve ka­bûl et­me­di. Ora­dan ay­rı­lıp yo­la de­vâm et­ti. Baş­ka bir râ­hi­be uğ­ra­dı. Râ­hib "ne­re­den ge­li­yor­sun" di­ye so­run­ca, "haz­ret-i İb­râ­him'in yap­mış ol­du­ğu Kâ­be'den ge­li­yo­rum" de­di. "Ni­çin ora­dan ay­rı­lıp yo­la çık­tın" de­yin­ce de, "hak din ara­mak için ay­rıl­dım" de­di.

"MEM­LE­KE­Tİ­Nİ­ZE DÖ­NÜN!"
Bu­nun üze­ri­ne râ­hib ona, "he­men ge­ri dön, se­nin ara­dı­ğın hak din ya­kın­da si­zin mem­le­ke­ti­niz­de zu­hûr ede­cek­tir" de­di. Zeyd bin Amr, haz­ret-i Mu­ham­med'in "sal­lal­la­hü aley­hi ve sel­lem" pey­gam­ber­li­ği­nin bil­di­ril­me­sin­den ön­ce öl­dü­rül­müş­tür. Al­la­hü te­âlâ­nın bir ol­du­ğu­na, imâ­na, kı­yâ­met gü­nü­ne dâ­ir çok şi­ir­le­ri var­dır. Sa'id bin Zeyd "ra­dı­yal­la­hü anh" şöy­le de­miş­tir:
Ben ve Ömer bin Hat­tâb "ra­dı­yal­la­hü anh" Re­sû­lul­lah efen­di­mi­ze Zeyd bin Amr'ın hâ­li­ni sor­duk. Bu­yur­du ki: "O kı­yâ­met gü­nü tek bir üm­met ola­rak kal­ka­cak­tır.

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek

Bütün Mahlûklar, Allahü Teâlânın Kudretindedir

Vehbi Tülek