Abdullah Bin Zübeyr Humeydî

Abdullah Bin Zübeyr Humeydî
Bütün Müslümanlara, Allahü teâlâya duâ etmek emrolunmuştur. "Allahü teâlâya duâ etmeyeceğim. Çünkü, isteyeceğim şey ezelde taksim edilmiş ise, istesem de istemesem de gelecektir. Eğer ezelde takdir edilmemiş ise, istesem de bana verilmeyecektir" deme. Bilakis haram ve bozuk bir şey olmamak üzere, Allahü teâlâdan dünya ve âhıretin bütün hayırlarını ve bütün dileklerini iste. Çünkü Allahü teâlâ, kendisinden istemeyi emretti ve buna teşvik etti. Sakın, "Ben istiyorum, fakat Allahü teâlâ vermiyor, ben de bundan sonra istemeyeceğim" deme. Duâya devam et. Eğer istediğin şey ezelde senin için takdir edilmiş ise, sen Allahü teâlâdan istedikten sonra, Allahü teâlâ onu sana gönderir. Eğer istediğin o rızık, ezelde, senin için takdir edilmemiş ise, Allahü teâlâ seni o şeye muhtaç kılmaz ve kendinden gelenlere rızâ gösterme nimetini ihsân eder.
Eğer Allahü teâlâ ezelde senin için fakirlik ve hastalık dilemiş ise, sen de Allahü teâlâya fakirlikten ve hastalıktan kurtulman için yalvarırsan, Allahü teâlâ sana öyle bir hâl verir ki, sen bu hâlinden memnun kalırsın.
Eğer ezelde senin borçlu olman takdir edilmişse, sen de Allahü teâlâya borçtan kurtulman için duâ edersen, Allahü teâlâ alacaklıyı sana kötü muâmele etme hâlinden, yumuşaklık ve borcunu ödemeyi genişlik zamanına uzatmaya, hattâ borcundan azaltma veya hepsini bağışlama hâline çevirir. Eğer, dünyada borçlu hâlden seni kurtarmazsa, buna karşılık sana bol sevap verir. Allahü teâlâ kendisinden isteyeni, dünyada da, âhırette de boş çevirmez. Allahü teâlâdan isteyen, ya dünyada veya âhırette mutlaka karşılığını görür. Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) "Mü'min, kıyâmet günü, amel defterinde dünyada iken yapmadığı ve bilmediği birtakım iyilikler görür. Ona 'Onları biliyor musun?' denir. O da, 'Onların defterime nereden yazıldığını bilmiyorum' der. Bunun üzerine ona, 'Dünyadaki duâlarının karşılığıdır' denir" buyurdu.

İnsanlara Allah Için Nasîhatte Bulun

Vehbi Tülek

Şükür, Nimeti Değil, Onu Vereni Görmektir

Vehbi Tülek

Dünyâ Için, Dünyâda Kalacağın Kadar Çalış!

Vehbi Tülek

Resûlullah Efendimiz Eshâbı Ile Şakalaşırdı

Vehbi Tülek

Nil'in Suları Azalmış Ve Kıtlık Başlamıştı

Vehbi Tülek