Abdurrahîm Bin Muhammed

Abdurrahîm Bin Muhammed

Bir kimse cuma günleri çok salevât-ı şerife getirirse, Hak teâlâ o kimsenin yüz hâcetini revâ kılar, bunun otuzu dünya, yetmişi âhiret hâcetidir. Peygamberimiz "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" buyurdu ki:

(Her kim günde yüz defa salevât-ı şerife okursa, kıyâmet gününde güneşin sıcaklığından kurtulup, Arş'ın gölgesi altında benimle berâberdir. Ve her kim benim için bir salevât-ı şerife getirirse, rahmet melekleri onun günahlarının affolması için duâ ve istiğfar ederler.)

Çoluk çocuğunuza ve akrabânıza verdiğiniz şeyler, sadaka yerine geçecekler. Ebû Emâme'nin, Resûlullahtan rivayet ettiği hadis-i şerifte;

(Ehline ve akrabâsına ihsân etmekten büyük derece ne olabilir?) buyuruldu. Önce, ehline, evladına helâl yedirmeli, helâl giydirmeli, sonra artan paranın zekâtını, ondan sonra da sadaka vermelidir. Susamış kimseye su vermek de çok sevaptır. Peygamberimiz efendimiz buyurdu ki:

(Allahü teâlâ, Cebrâil aleyhisselâma sordu: Yeryüzüne insen ne iş yapardın? Cebrâil aleyhisselâm dedi ki: Yâ Rabbi! Yapacağım amel, sence mâlûmdur. Dört şey yapardım: 1- Susamış kimselere su verirdim. 2- Çoluk çocuğu fazla olana yardım ederdim. 3- İki dargın arasını bulurdum. 4- Müslümanların ayıplarını kapatırdım.)

Her zaman çok iyilik yapınız! Hak teâlâ hazretleri hayırlı iş yapan kullarını çok sever. Resûlullah buyurdu ki: (Bir kimse bir fakire bir lokma taâm verse, lokma o kimseye beş şey ile müjde eder: 1- Bir tâne idim, beni çoğalttın. 2- Ben küçük iken, beni büyülttün. 3- Düşman iken, beni dost eyledin. 4- Fâni, yok olmak üzere iken, beni bâki, sonsuz kalıcı eyledin. 5- Şimdiye kadar sen beni muhâfaza ederdin. Bundan sonra ben seni muhâfaza ederim.)

Sadaka ve zekât vermekle mal eksilmez, artar. Ebû Hüreyre hazretleri, Peygamberimizden "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" şöyle işittim, diyor: (İnsanlar tasadduk ettiği şeyi, Allah rızası için verirse, Hak teâlâ hazretlerine verilmiş gibi sayılır ki, mukâbilinde bin sevap, [diğer bir rivayete göre iki bin sevap] alır.)

Dünyâ Ehlinin Bile Ilme Saygısı Vardı!

Vehbi Tülek

Fâtih'in, Kapısından Giremediği Dergâh!

Vehbi Tülek

Tasavvufun Hakîkatinden Gâfil Olandan Sakın!

Vehbi Tülek

Mescid Yapmanın Ve Tâmir Etmenin Fazîleti

Vehbi Tülek

El Helâl Kârda, Gönül Ise Hakîkî Yârdadır

Vehbi Tülek