Âmir Oğullarından Evs Bin Hârise

Âmir Oğullarından Evs Bin Hârise
HASETLERİNDEN İNANMADILAR!
Abdurrahmân Cevzi hazretleri nakletmiştir: Nemle "radıyallahü anh" babası Ebû Nemle'den şöyle rivâyet etmiştir: Beni Kurayzâ Yahûdileri Muhammed aleyhisselâm gelmeden önce, Onun vasıflarını kitaplarında ders olarak okuturlardı. Çocuklarına Resûlullahın "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" sıfatlarını, isimlerini ve Medine'ye hicret edeceğini devâmlı anlatarak öğretirlerdi. Muhammed aleyhisselâma peygamberliği bildirilince ve Medine'ye hicret edince hasetlerinden inkâr ettiler...
Yine Abdürrahmân Cevzi şöyle bildiriyor: Katâde "radıyallahü anh" şöyle demiştir: Yahûdiler, Hazret-i Muhammed ile müşrik Arablara karşı yardım beklerlerdi ve şöyle duâ ederlerdi: 'Yâ Rabbi! Tevrât'ta geleceğini ve vasıflarını okuduğumuz ümmi peygamberi gönder. Arab müşriklerini cezâlandırsın ve öldürsün!' Muhammed aleyhisselâm zuhûr edince, Onun Yahûdilerden olmadığını görerek haset ettiler ve kabûl etmeyip, kâfir oldular.
Ama O'nun, hangi milletten olduğuna bakmayıp, âlemlere rahmet olarak gönderildiğini inkâr etmeyenler de vardı... İşte, Peygamber Efendimizden önce yaşamış ve O'nun geleceğini müjdelemiş olanlardan biri de Âmir oğullarından Evs bin Hârise idi. Kavmine O'nun geleceğini söyler ve eğer o zamana yetişirlerse O'na iman etmelerini tavsiye ederdi.
Bu zat ölmek üzere idi. Akrabâları yanında toplandılar ve ona;
"Gençliğinde evlenmedin. Mâlik'ten başka oğlun yoktur. Hâlbuki kardeşinin beş oğlu vardır" dediler. Evs bin Hârise onlara şöyle dedi:
"Allahü teâlâ ateşi taştan çıkarmaya kâdirdir. Benim neslimi de Mâlik'ten çoğaltır."


"ONA YARDIM EDİNİZ!"
Sonra yüzünü oğlu Mâlik'e döndürdü ve vasiyetini yaparak, birkaç da beyit okudu. Son iki beyiti şöyledir:
"Âl-i gâlib neslinden bir Peygamber çıkacak,
Zemzem ile Hacerin arasında duracak.
Bütün şehir halkıyla Ona yardım ediniz,
Ey Âmiroğlulları, saadet Ona yardımda
olacak."

Şükür, Nimeti Değil, Onu Vereni Görmektir

Vehbi Tülek

Dünyâ Için, Dünyâda Kalacağın Kadar Çalış!

Vehbi Tülek

Resûlullah Efendimiz Eshâbı Ile Şakalaşırdı

Vehbi Tülek

Nil'in Suları Azalmış Ve Kıtlık Başlamıştı

Vehbi Tülek

Müftülük Görevini Kabul Etmeyen Zat!

Vehbi Tülek