Amr Rabbânî

Amr Rabbânî

Peygamberimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdu ki: (Bir zamân gelecek ki, ümmetimde Müslümânlığın yalnız adı kalacak. Mü'min olanlar, yalnız birkaç İslâm âdetini yapacak. Îmânları kalmayacak. Kur'ân-ı kerim yalnız, okunacak. Emrlerinden, yasaklarından haberleri bile olmayacak. Düşünceleri yalnız yiyip içmek olacak. Allahü teâlâyı unutacaklar. Yalnız paraya tapınacaklar. Kadınlara köle olacaklar. Az kazanmak ile kanâ'at etmeyecekler. Çok kazanınca doymayacaklar.)
İbni Mâcenin bildirdiği hadis-i şerifte, (Bir zamân gelecek, elbisenin rengi, zineti solduğu gibi, yeryüzünde İslâmiyyet de solup kalkacak. Öyle olacak ki, namâz, oruç, hac, sadaka unutulacak. Kur'ân-ı kerimden yeryüzünde bir âyet kalmıyacak) buyuruldu.
İmâm-ı Kurtubi buyuruyor ki: (İslâmın unutulması, Îsâ "aleyhisselâm" gökten inip, öldükten sonra olacaktır. Dahâ önce, Müslümânlar garib olacak. Kur'ân-ı kerime uyulmayacak ise de, büsbütün unutulmayacaktır.)
Peygamber efendimizin zamân-ı sa'âdetinden uzaklaştıkça, sünnetler örtülmekte, yalanlar çoğaldığı için, bid'at yayılmaktadır. Bid'ati yaymak, din-i islâmı yıkmaktır. Bid'at çıkarana ve işleyenlere hürmet etmek, onları büyük bilmek, İslâmiyyetin yok olmasına sebep olur. Hadis-i şerifte, (Bid'at işleyenlere büyük diyen, Müslümânlığı yıkmaya yardım etmiş olur) buyurulmuştur.

SONRADAN MEYDANA ÇIKARILAN
(Bid'at) demek, Peygamber efendimizin ve Onun dört halifesinin "rıdvanullahi aleyhim ecma'in" zamânlarında bulunmayıp da, dinde, sonradan meydâna çıkarılan, uydurulan inanışlara, sözlere, işlere, şekillere ve âdetlere denir. Bunların hepsini din diye, ibâdet diye uydurmak veyâ dinin ehemmiyet verdiği şeyleri dinden ayrıdır, din buna karışmaz demek bid'attir. Bid'atlerin ba'zıları küfürdür. Ba'zıları da büyük günâhtır.
Onun dört halifesini sevmek, Peygamber efendimizin sevgisinden dolayıdır. Bir hadis-i şerifte, (Onları seven, beni sevdiği için sever) buyurmuştur. Onları sevmemekten, herhangi birine düşmanlık etmekten çok sakınmalıdır. Çünkü, onlara düşmanlık, Peygamberimize düşmanlık olur...

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek