Delâil-ül-hayrât Ve Meşârık-ul-envâr

Delâil-ül-hayrât Ve Meşârık-ul-envâr
Cezûli'nin kabrinin bulunduğu belde küffâr eline geçince, talebesinin talebesi, hocamızı orada bırakmayalım diyerek kabrini açtırdı. Aradan yetmiş sene geçmesine rağmen, mübârek bedeninin nasıl defnedilmiş ise o hâlde olduğunu gördüler. Onu sevenlerden birisi, Muhammed Cezûli'nin alnına parmağını bastırdı. Alnındaki kan dağıldı. Parmağını kaldırınca, yine toplandı. Sanki canlı idi. Oradan mübârek bedenini alıp, Merrâkeş'e getirip defnettiler. Kabrinin üzerine bir de türbe yaptırdılar.
Bu mübarek zat, birçok kitaplarda bulunan salevât-ı şerifeleri topladı ve bir kitap yazdı. Bu eserine; Delâil-ül-Hayrât Meşârık-ul-Envâr (Hayırlara Deliller ve Nûrların Doğuşu) ismini verdi. Bu salevât-ı şerifelerden bâzıları şunlardır:
"Allahümme salli alâ Muhammedin ve ezvâcihi ve zürriyyâtihi kemâ salleyte alâ İbrâhime ve bârik alâ Muhammedin ve ezvâcihi ve zürriyyâtihi kemâ bârekte alâ âli İbrâhime inneke hamidün mecid."
"Allahümme salli alâ Muhammedin kemâ salleyte alâ İbrâhime ve bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ bârekte alâ İbrâhime inneke hamidün mecid."
"Allahümme salli alâ Muhammedin-in-nebiyy-il-ümmiyyi ve alâ âli Muhammed."
"Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ salleyte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhime inneke hamidün mecid. Allahümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ bârekte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhime inneke hamidün mecid. Allahümme ve terahham alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ terahhamte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhime inneke hamidün mecid. Allahümme ve tehannen alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ tehannente alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhime inneke hamidün mecid. Allahümme ve sellim alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ sellemte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhime inneke hamidün mecid."
"Allahümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ bârekte alâ İbrâhime inneke hamidün mecid."
"Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âlihi ve eshâbihi ve evlâdihi ve ezvâcihi ve zürriyyetihi ve ehl-i beytihi ve eshârihi ve ensârihi ve eşyâihi ve muhibbihi ve ümmetihi ve aleynâ maahüm ecmaine yâ erhamerrâhimin."
"Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin ve alâ ehl-i beytihi."

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek