Ebû Bekr’in Her Söylediğini Kabul Edin

Ebû Bekr’in Her Söylediğini Kabul Edin
Abdüllah ibni Abbâs "radıyallahü teâlâ anhümâ" rivâyet eder. Resûlullah efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) huzûrunda, Ebû Bekr-i Sıddik zikrolundu. Hazret-i Server-i âlem buyurdular ki: Ebû Bekr'in misli gibi kimse olamaz. İnsanlar beni tekzib ederken, yani yalanlarken o beni tasdik etti ve bana imân etti. Herkes benden kaçarken, o bana kızını tezvic etti. Malını bana fedâ etti. Benimle, zor kaldığımız sâatte ve gecede berâber mücâhede etti.
Ebû Bekr-i Sıddik "radıyallahü teâlâ anh" kıyâmet gününde Cennet develerinden bir deveye binmiş olarak gelir. Eğeri yeşil zebercedden, yuları inciden, kendisi de sündüs ve istebrakdan yeşil iki elbise giymiş olduğu hâlde, bana anlatır, ben de ona anlatırım.
Ebû Hüreyre "radıyallahü teâlâ anh" rivâyet eder: Resûlullah efendimiz buyurdu ki: Ben, mirâca çıkdığımda, Allahü teâlâdan istedim ki, benden sonra halife, Ali ibni Ebi Tâlib olsun. Melekler muzdarib olup, dediler ki: Allahü teâlâ dilediğini yapar. Halife senden sonra Ebû Bekr-i Sıddik'dır "radıyallahü teâlâ anh".
Abdüllah ibni Abbâs "radıyallahü anhümâ" buyurdu ki: İzâ câ'e sûresi nâzil olduğu vakitte, hazret-i Abbâs, hazret-i Ali'nin yanına geldi. Dedi ki: Yâ Ali! Resûlullah efendimizin vefâtlarını haber veren âyet gelmiştir. Bizler bilmeyiz, kendilerinden sonra kim halife olur, hangi kimsede karâr verir? Varalım Resûlullah efendimizin huzûruna suâl edelim. Eğer bu işi bize tevdi buyurursa, Kureyş'in bizim ile düşmânlığı olmaz. Eğer bizden gayriye buyurur ise, ricâ ederiz ki, o kimseye, bizim hakkımıza riâyet etmesi için vasiyet buyursun.
Abbâs "radıyallahü teâlâ anh" hazretleri, Resûlullah efendimizin huzûr-ı şeriflerine vardı. Suâl etti: Yâ Resûlallah! Sizden sonra kim halife olur? Cevap buyurdular ki: Yâ Abbâs! Yâ Resûlallahın amcası. Allahü teâlâ, benim halifeliğimi Ebû Bekr'e vermiştir. Din üzerine kendi vahyeyledi. Benden sonra halife Ebû Bekr olur. Ebû Bekr'in her söylediğini kabul edin, necât ve felâh bulursunuz. Ona muti olun, doğru yolu bulursunuz.
Abdüllah ibni Abbâs "radıyallahü anhümâ" dedi ki: Onlar Ebû Bekr hazretlerine muti oldular; doğru yolu buldular. Her kim ki, Ebû Bekr-i Sıddikın "radıyallahü anh" hilâfetini hak bilip, bütün sahâbe-i kirâmı dost tutar, doğru yolu bulur ve emin olur.

Tevekkül Eden Kimse Cömert Olur

Vehbi Tülek

Felsefecileri Kerpiçle Susturan Zat!

Vehbi Tülek

Ağlayıp Sızlamak, Derdi Belâyı Geri Çevirmez

Vehbi Tülek

Hanefî Mezhebinde Namazın Sünnetleri

Vehbi Tülek

Fakirlik Korkusu Olan Şeytana Itâat Eder

Vehbi Tülek