Ebülmehâmid Mahmûd

Ebülmehâmid Mahmûd

Aşağıdaki hadis-i şerifler, muhtelif kitâblarda yazılıdır:

1- Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan duâ, tevbe, red olmaz. Ramazan bayramının ve Kurban bayramının birinci geceleri, Şabânın onbeşinci [Berât] gecesi ve Arefe gecesi 2- Allahü teâlâ, ibâdetler içinde, Zilhiccenin ilk on gününde yapılanları dahâ çok sever. Bu günlerde tutulan bir gün oruca, bir senelik oruç [nâfile oruç] sevâbı verilir. Gecelerinde kılınan namâz, Kadir gecesinde kılınan namâz gibidir. Bu günlerde çok tesbih, tehlil ve tekbir ediniz! 3- Bir Müslümân, Terviye günü oruç tutarsa ve günâh söylemezse, Allahü teâlâ, onu elbette Cennete sokar. 4- Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Arefe, Allahü teâlânın kıymet verdiği bir gündür. 5- Arefe gecesi ibâdet edenler, Cehennemden âzâd olur. 6- Arefe günü oruç tutanların, iki senelik günâhları affolur. Biri, geçmiş senenin, diğeri, gelecek senenin günâhıdır. 7- Arefe günü bin İhlâs okuyanın bütün günâhları affolur ve her duâsı kabûl olur. Hepsini Besmele ile okumalıdır.

8- Receb, Allahü teâlânın ayıdır. Receb ayına ikrâm edene, saygı gösterene, Allahü teâlâ, dünyâda ve âhırette ikrâm eder. 9- Recebin ilk Cuma gecesini ihyâ edene [saygı gösterene], Allahü teâlâ kabir azâbı yapmaz. Duâlarını kabûl eder. Yalnız, yedi kimseyi affetmez ve duâlarını kabûl etmez: Fâiz alan veyâ veren, Müslümânları aşağı gören, anasına, babasına eziyet eden, karşı gelen çocuk, Müslümân olan ve İslâmiyete uyan kocasını dinlemeyen kadın, şarkı ve çalgıcılığı sanat edinenler, livâta ve zinâ edenler, beş vakit namâzı kılmayanlar. Bunlar, bu günâhlardan vazgeçmedikçe, tevbe etmedikçe, duâları kabûl olmaz. Ananın, babanın, kocanın, hiç kimsenin, İslâmiyete uymayan emri dinlenilmez, yapılmaz. Fakat, anaya, babaya, yine tatlı söylemek, onları incitmemek lâzımdır. Ana baba kâfir ise, onları kiliseden, meyhâneden, sırtta taşıyarak bile, geri getirmek lâzımdır. Fakat, oralara götürmek lâzım değildir.

10 - Cebrâil "aleyhisselâm" bana geldi. Kalk, namâz kıl ve duâ et! Bu gece, Şabânın onbeşinci (Berât) gecesidir dedi. Bu geceyi ihyâ edenleri, Allahü teâlâ affeder. Yalnız, müşrikleri, büyücüleri, falcıları, hasisleri, alkollü içki içenleri, fâiz yiyenleri ve zinâ yapanları affetmez.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek