Fı­kıh Ve Kır­âat â­li­mi Ab­dul­lah Harrânî

Fı­kıh Ve Kır­âat â­li­mi Ab­dul­lah Harrânî
"DUA­LAR ÖLÜ­LE­Rİ­Mİ­ZE ULA­ŞIR MI?"
Ki­ta­bın­da yer alan Ha­dis-i şe­rif­ler­den ba­zı­la­rı:
Enes bin Mâ­lik (ra­dı­yal­la­hü anh) şöy­le ri­va­yet et­ti: Re­sû­lul­lah'a (sal­lal­la­hü aley­hi ve sel­lem) sor­dum. "Anam-ba­bam sa­na fe­da ol­sun yâ Re­sû­lal­lah, biz ölü­le­ri­mi­ze du­â edi­yo­ruz, on­lar için sa­da­ka ve­ri­yo­ruz, on­la­rın ye­ri­ne hac ya­pı­yo­ruz. Bu on­la­ra ula­şır mı?" de­dim. Bu­yur­du ki: Şüp­he­siz ki o, on­la­ra ula­şır. Siz­den bi­ri­ni­ze he­di­ye ve­ril­di­ğin­de se­vin­di­ği­niz gi­bi se­vi­nir­ler."
Ebû Hü­rey­re'nin (ra­dı­yal­la­hü anh) ri­va­yet et­ti­ği bir ha­dis-i şe­rif­te bu­yu­rul­du ki: "Ki­şi­nin de­re­ce­si, Cen­net­te bir de­re­ce yük­sel­ti­lir. O da, yâ Rab­bi bu ne se­beb­le ve­ril­di der. Oğ­lu­nun se­nin için is­tiğ­far et­me­si se­be­biy­le­dir" de­ni­lir.
"Şüp­he­siz ki mey­yit (ölü), kab­ri­ni zi­ya­ret ede­ni ta­nır. Kab­ri ba­şın­da dur­du­ğu müd­det­çe onun­la ün­si­yet (dost­luk) eder."
Uk­be bin Âmir haz­ret­le­ri­nin ri­va­yet et­ti­ği bir ha­dis-i şe­rif­te de; "Sa­da­ka, sa­hi­bi­nin ka­bir ate­şi­ni sön­dü­rür" bu­yu­rul­du.
"Kim an­ne­si­nin ve ba­ba­sı­nın ve­ya iki­sin­den bi­ri­nin kab­ri­ni zi­ya­ret eder de, ka­bir­le­ri ba­şın­da Yâ­sin sû­re­si­ni okur­sa, Al­la­hü teâ­lâ her har­fi için, oku­yan kim­se­yi yet­miş de­fa mağ­fi­ret eder."
"Dün­yâ­da iken ta­nı­dı­ğı kim­se­nin kab­ri­ni zi­ya­ret ede­ni, ka­bir­de ya­tan ta­nır ve (se­lâ­mı­na) ce­vap ve­rir."

SON NE­FE­Sİ­Nİ VE­RİR­KEN Bİ­LE...
Öm­rü in­san­la­ra ilim ve ha­dis-i şe­rif öğ­ret­mek­le ge­çen Ab­dul­lah Har­râ­ni haz­ret­le­ri ve­fa­tı sı­ra­sın­da şu ha­dis-i şe­ri­fi oku­yor­du:
"Al­la­hü te­âlâ­nın ba­zı hâs kul­la­rı var­dır ki, on­la­ra Cen­ne­tin­de yük­sek ma­kam­lar ve­rir. On­lar, in­san­la­rın en akıl­lı­la­rı­dır. On­lar, Al­la­hü te­âlâ­nın ra­zı ol­du­ğu şey­le­re ko­şu­şur­lar. Dün­yâ­nın fu­zû­li iş­le­ri­ne ve dün­yâ ma­lı­na ve onun çe­şit çe­şit ni'met­le­ri­ne rağ­bet et­mez­ler. Bun­lar, on­lar için kıy­met­siz­dir. On­lar, az ola­na sab­re­der­ler. Uzun bir ra­ha­ta ka­vu­şur­lar."

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek

Bütün Mahlûklar, Allahü Teâlânın Kudretindedir

Vehbi Tülek