Hastalığınızı Tedâvi Ediniz!

Hastalığınızı Tedâvi Ediniz!
Tedâvi, yani tabibe gitmek, ilâç kullanmak sünnettir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Hastalığınızı tedâvi ediniz! Çünkü, Allahü teâlâ, ölümden başka her hastalık için, devâ, ilâç yaratmıştır.)

Peygamber efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" üç türlü ilâç kullanırdı: Kur'ân-ı kerim veyâ dua okurdu. Fen ile bulunan ilâçları kullanırdı. Her ikisini karışık kullanırdı. (Kur'ân-ı kerimden şifâ beklemeyene şifâ nasip olmaz)buyururdu. (Fâtiha) sûresini okumanın, hastalıklara şifâ olduğunu bildiren hadis-i şerifler meşhurdur. Kur'ân-ı kerimdeki altı şifâ âyetini bir tabağa yazıp, su koyarak eritilir. Hasta içerse Allahü teâlâ şifâ ihsân eder. (Şifâ âyetleri)şunlardır:

Tevbe sûresi, ondördüncü âyetinin sonu, Yûnüs sûresi, elliyedinci âyetinin ortası, Nahl sûresi, altmışdokuzuncu âyetinin orta kısmı, İsrâ sûresi, seksenikinci âyetinin baş tarafı, Şuârâ sûresinin sekseninci âyeti, Fussilet sûresi, kırkdördüncü âyetinin orta yeridir.

Bunlar, safranlı su gibi, renkli bir sıvı ile bir çanağa yazılıp içmelidir. Şifâ âyetlerini, abdestli olarak, bir kâğıda yazıp, bu kâğıdı, bir kaptaki suya koymak da olur. Âyet-i kerime ve duâ elbette şifâ verir. Fakat şartların gözetilmesi de lâzımdır. Okuyanın veya yazanın ve hastanın buna inanması şarttır. Hastanın, zararlı olan gıdâlardan, şüpheli ilâçlardan perhiz etmesi, soğuktan sakınması, lüzumlu şeyleri yapması, harâmdan, zulümden sakınması lâzımdır.

Hadis-i şerifte, (Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen duâ kabul olmaz) buyuruldu. Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem" efendimiz hasta olunca, (Kul e'ûzü)leri okuyup, kendi üzerine üflerdi.

İmâm-ı Ali Rızâ hazretleri Nişâpûr'a gelince, Ehl-i sünnetten yirmibinden çok âlim ve talebe, kendisini karşıladı. Dedelerinden gelen bir hadis-i şerif okuması için yalvardılar. İmâm hazretleri, bütün dedelerinin isimlerini sayarak, şu kudsi hadisi okudu:

(Lâ ilâhe illallah kal'amdır. Bunu okuyan, kal'ama girmiş olur. Kal'ama giren de, azâbımdan kurtulur.)

İmâm-ı Ahmed ibni Hanbel hazretleri buyurdu ki: Bu hadis-i şerif, bildirenlerin isimleri ile berâber, deliye okunursa, aklı başına gelir. Hastaya okunursa, şifâ bulur.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek