Hayatın Boyunca Iyilik Üzere Ol!

Hayatın Boyunca Iyilik Üzere Ol!

"Tasavvuf, insanı Allahü teâlâdan uzaklaştıran şeylerin hepsini terk etmektir."
"Allahü teâlâyı hakkıyla tanıyan O'ndan başkasında sükûn bulamaz."
"Allahü teâlâya yaklaşmak, Allahü teâlânın veli kulları hâriç, bütün mahlûklardan uzaklaşmaktır. Allahü teâlânın veli kullarına yakınlık, insanı Allahü teâlâya yaklaştırır."
"Ahmak olanların sana çok iltifâtkâr davranması ve düşünmeden cevap vermesi seni aldatmasın."
"Akıl ile beraber rûh, insanı âhırete, nefsin hevâ ve hevesine muhalefet etmeye davet eder."
"Allahü teâlâ hepimizi yaptığımız iyi ameller ile gururlanmaktan muhafaza etsin."
"Yemek yiyeceğin ve uyuyacağın zaman, fazla yeme ve fazla uyuma."
"Allahü teâlâya isyankâr olup, günahlara dalan kimsenin, Allahü teâlânın verdiği cezaları çok görmesi münâsip değildir."
"Gizli günah işlediğin gibi, gizli tâatte (Allahü teâlânın beğendiği şeyler) bulunursun. Nihâyet kalbin, ibâdet ve tâatlere doğru meyleder. Bu hâl, Allahü teâlânın rızâsını kazanmaya doğru gittiğinin alâmetidir."
"Sırf makam sahibi olmak ve biliyor desinler için birkaç mesele öğrenip, insanlara fetvâ vermeye kalkışmak, ne kadar ayıptır."
"Ey insanoğlu, sana nasihatim şu olsun. Hayatın boyunca iyilik üzere ol. İmânı, İslâmı öğren ve öğret. Hem kendine, hem başkalarına iyilik et, yardımcı ol. Çünkü bir gün gelecek, sen de ölecek, bu dünyâdan ayrılacak, âhırete gideceksin. Zenginlik hâlinde iyilik yapmayan, Allahü teâlânın ihsân ettiği mal ve beden zenginliğini yerinde kullanmayan, bunların elden gitmesi hâlinde, şüphesiz çok pişmanlık çekecektir. İşte, Allahü teâlânın sana verdiği bu sıhhat ve zenginlik hâlinde, O'nun rızâsı olan işlere koş. Bu hâlini ganimet bil. Vakit geçirmeden, kendin için ve başkaları için emrolunanları yap. Zirâ, ileride çok zor günler gelecektir. Âhırette ise, dünyada iken yaptıkların karşına çıkacaktır."

İnsanlara Allah Için Nasîhatte Bulun

Vehbi Tülek

Şükür, Nimeti Değil, Onu Vereni Görmektir

Vehbi Tülek

Dünyâ Için, Dünyâda Kalacağın Kadar Çalış!

Vehbi Tülek

Resûlullah Efendimiz Eshâbı Ile Şakalaşırdı

Vehbi Tülek

Nil'in Suları Azalmış Ve Kıtlık Başlamıştı

Vehbi Tülek