Her Padişahın Bir Korusu Olur

Her Padişahın Bir Korusu Olur

Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdular ki: "Helâl meydandadır, haram meydandadır. Şüpheliler ikisi arasındadır. Şüpheli birtakım şeyler vardır ki, insanların çoğu onları bilmez. Şüphelilerden sakınan, dinini ve ırzını korur. Her kim şüpheli şeylere dalarsa, koru etrâfında (davarlarını) otlatan bir çoban gibi, çok sürmez içeriye dalabilir. Haberiniz olsun, her padişahın bir korusu olur. Dikkat edin, haber veriyorum! Allahın yeryüzündeki korusu, haram ettiği şeylerdir."

Ebû Bekr-i Sıddik radıyallahü anh, ezan okunurken, Resûlullahın ismini işitince, iki baş parmağının tırnağını öptü. Sonra, gözlerine sürdü. Niye böyle yaptın buyurulunca; "Sizin mübârek isminizle bereketlenmek için yâ Resûlallah!" dedi. "Güzel yaptın. Böyle yapan, göz ağrısı çekmez" buyurdu. Tırnakları göze koyunca; "Allahümmahfaz ayneyye ve nevvirhümâ" yani "Yâ Rabbi gözlerimi muhafaza eyle ve nûrlandır" demelidir.

Bir hadis-i şerifte; "Ezan okunurken ismimi işitince, iki baş parmağını gözüne koyanı, kıyâmet günü arar, bulur ve Cennete götürürüm" buyuruldu. Ezan okunurken, Resûlullahın (sallallahü aleyhi ve sellem) ismini ilk işitince; 'Sallallahü ve selleme aleyke yâ Resûlallah!' demek ve ikinci işitmekte; 'Kurret ayneyye bike yâ Resûlallah' demek, sonra, iki baş parmağını gözleri üstüne koyup, çekmeden; 'Allahümme metti'ni bissem'i vel-basari' demek, müstehâbdır. Resûlullah efendimiz bu kimseyi Cennete götürür."

Abdullah İbni Abbâs (radıyallahü anh) şöyle rivâyet etti: Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Kıyâmet gününde dünyayı, kötü kokulu bir kocakarı suretinde mahşer yerine getirirler. Mahşer ehli; 'Bu kimdir?' diye sorduklarında, melekler; 'Bu sizin muhabbet edip öğünerek kıskandığınız, birbirinize buğzedip küstüğünüz dünyâdır' derler. Sonra dünyanın Cehenneme atılması murâd olununca dünyâ; 'Yâ Rabbi! bana tâbi olanlar vardı' der. Hak teâlâ dünyayı ehli ile birlikte Cehenneme atar."

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek