Kur’ân-ı Kerîm Yedi Harf Üzerine Indi

Kur’ân-ı Kerîm Yedi Harf Üzerine Indi
Resûlullah "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" hazretleri buyurdular ki: (Allahü teâlâ bu ümmet için, her yüz senenin başında bir müceddid gönderir. Bu dini kuvvetlendirir!)
Ebû Hüreyre "radıyallahü teâlâ anh" hazretlerinden rivâyet olunmuştur. Resûlullah hazretleri buyurdular ki: (Benim ümmetim, kıyâmet günü davet olunduklarında [çağrıldıklarında], abdestin tesiri ile, yüzleri, kol ve ayakları, beyaz ve nurludur. Beyazlığını çoğaltabilen çoğaltsın!)
Resûlullah hazretleri, abdest aldıktan sonra buyurmuştur ki: (Bu benim ve benden evvel gelen Peygamberlerin abdestidir!)
Yine hadis-i şerifin akabinde, Ebû Hüreyre "radıyallahü teâlâ anh" hazretlerinden rivayet olunmuştur. Resûlullah hazretleri buyurdular ki: (Müminin abdest suyu eriştiği yerine, hilye de erişir!)
Resûlullah hazretleri buyurdular ki: (Bizim orucumuz ile ehl-i kitâbın orucu arasındaki fark, sahurdur.)
Resûlullah Efendimiz buyurdular ki: (Allahü teâlâ ve tekaddes hazretleri, arzı ve semâvatı yaratmazdan bin sene evvel, Tâhâ ve Yasin sûrelerini meleklere okudu. Yani manalarını ilhâm etti. Ne vakit ki melekler Kur'ân-ı azim-üş-şânı işittiler, dediler, "ne güzel bir hayattır ki, Tûbâ ağacı o ümmet için olsun ki, bu Kur'ân-ı azim onların üzerine nâzil olur; bu Kur'ân-ı hakimi yüklenen kalplere ve okuyan dillere müjdeler olsun!")
Resûlullah hazretleri buyurdular ki: (Önce inen kitaplar, bir harf, yani kelime idi ve bir şeyi bildirirlerdi. Kur'ân-ı kerim yedi harf üzerine nâzil oldu. Yedi şey bildirmektedir. Zecr (yasak), Emir, Helâl, Haram, Muhkem (açık bildirilenler), Müteşâbih (açıkça anlaşılamayan) ve Misâller. Bunlardan, helâli helâl biliniz! Harâmı haram biliniz! Emredilenleri yapınız! Yasak edilenlerden sakınınız! Misâl ve hikâye olanlardan ibret alınız! Muhkem olanlara uyunuz. Müteşâbih olanlara inanınız. Bunlara inandık. Hepsini Rabbimiz bildirmiştir, deyiniz!)

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek