Mazlumun Duâsından Sakınınız

Mazlumun Duâsından Sakınınız
Ümmü Ferve rivâyet etti. Resûlullaha (sallallahü aleyhi ve sellem) en faziletli amel nedir? diye sorulduğunda "İlk vaktinde kılınan namazdır" buyurdular.
Ebû Sa'id el-Hudri (radıyallahü anh) bildirdi. Resûlullah yemek yemeyi bitirdiği zaman, "Elhamdü lillâhillezi et'amenâ ve sekânâ ve ce'alenâ minel-müslimin=Bizi doyuran, susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslüman kılan Allahü teâlâya hamd olsun" buyururlardı.
İbn-i Abbâs (radıyallahü anhüma) Peygamber Efendimizin, yemeğe üflemeyi yasakladığını, bildirmiştir. Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) rivâyet etti. Peygamber efendimiz buyurdu ki: "Allahü teâlâ şöyle buyurdu: Kibriya ridâm, azamet izârım mesabesindedir. Bu hususta bana ortaklık etmek isteyenleri Cehenneme atarım."
Abdullah bin Amr (radıyallahü anhüma) rivâyet etti. Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Babasını râzı eden, Allahü teâlâyı râzı etmiş olur. Babasını râzı etmeyen, Allahü teâlâyı râzı etmemiş olur."
Resûlullah buyurdu ki: "Pişman olmak, nedamet getirmek, tövbedir."
İbn-i Ömer (radıyallahü anhüma) rivâyet etti: Resûlullah efendimize birisi gelerek "Yâ Resûlallah! Gecenin hangi kısmında duâ daha makbul olur?" diye sordu. Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) da, "Gecenin son üçte birinde yapılan duâ" buyurdu.
Enes bin Mâlik bildirdi. Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: "Kâfir bile olsa, mazlumun duâsından sakınınız. Çünkü, onun duâsı için, Allahü teâlânın katında perde yoktur."
Ebü'l-Ahvas rivâyet etti. Resûlullah buyurdu ki: "Kur'ân-ı kerimi okuyunuz. Çünkü, Allahü teâlâ size, onu okuduğunuz için sevap verir."
Ebû Ümâme (radıyallahü anh) rivâyet etti. Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Ne mutlu beni görüp, sonra bana imân edene. Ne mutlu beni görmeyip de, bana imân edene." (Resûlullah efendimiz bunu yedi kere tekrar ettiler.)
"On şey sünnettir! Bıyığı kısaltmak, sakal bırakmak, misvak kullanmak, mazmaza, istinşak, tırnak kesmek, ayak parmaklarını yıkamak, koltuk altını temizlemek, kasıkları temizlemek, su ile istincâdır."

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek