Onun Için Ecir Yoktur!

Onun Için Ecir Yoktur!
"Sadakanın en faziletlisi, iki dargın kimsenin arasını bulmaktır."
"Dört sıfata sahip olduktan sonra dünyadan başka bir şey kazanamadığına ehemmiyet verme! Bunlar, emaneti muhafaza etmek, sözün doğrusunu söylemek, güzel huylu olmak, afif olmak."
"Yiyiniz, içiniz, sadaka veriniz, isrâfsız ve tekebbürsüz giyininiz. Cenâb-ı Hak nimetlerinin kul üzerinde görülmesini ister."
"Bize karşı silah taşıyan bizden değildir."
"Küçüğümüze acımayan, büyüğümüze hürmet etmeyen bizden değildir."
"Sizin kıyâmet günü bana en yakınınızın, en sevgili olanınızın kim olduğunu haber vereyim mi? En iyi huylularınızdır."
Abdullah bin Amr şöyle bildiriyor: Bir gün Resûlullah efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem): "Yâ Resûlallah! Müslümanın hangisi hayırlıdır?" diye sordum. Buyurdular ki: "Fakirleri doyuran, tanıyıp tanımadığı her Müslümana iltifât eden."
"Kişinin mâlâyaniyi (faydasız, boş şeyleri) terk etmesi, onun Müslümanlığının güzelliğindendir."
Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) rivâyet etti. Birisi Resûlullah efendimize gelerek: "Yâ Resûlallah! Dünyalık elde etmek gayesi ile gazâya giden kimse için ne buyurursunuz?" diye sordu. Resûlullah efendimiz "Onun için ecir yoktur" buyurdular. Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) bu durumu Eshâb-ı kiram arasında anlattığı zaman onlar, "Belki sen bunu Resûlullah efendimizden iyi anlamadın" dediler. Bunun üzerine Ebû Hüreyre hazretleri tekrar Resûlullah efendimizin yanına döndü ve bu husûsu sordu. Resûlullah efendimiz: Üç kerre,"Onun için ecir yoktur" buyurdular.
Nu'mân bin Beşir (radıyallahü anh) rivâyet etti: "Kıyâmetin önü sıra, bazı fitneler ortaya çıkar. O zamanda kişi, mü'min olarak sabaha çıkar, kâfir olarak akşamlar. Mü'min olarak akşamlar, kâfir olarak, sabahlar. Bir topluluk, ahlâklarını, az bir dünyalık karşılığında satarlar."
Enes bin Mâlik'den rivâyet etti. Birisi Resûlullah efendimize geldi. "Yâ Resûlallah! Kıyâmet ne zaman kopar?" diye sordu. Resûlullah efendimiz, "Kıyâmet koptu (kabul et). Onun için ne hazırladın?" diye sordu. O zât: "Fazla bir şey hazırlamadım. Fakat ben, Allah ve Resûlünü seviyorum" dedi. Bunun üzerine Peygamber efendimiz: "Senin için tahmin ettiğin vardır. Sen sevdiğin ile berabersin" buyurdu.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek