Ramazan Halîfe

Ramazan Halîfe
Hadis-i şerifte, (Çok içildiği zamân sarhoş eden şeyin, az içilmesi de harâmdır) buyuruldu. Bir hadis-i şerifte, (Şarâb içen Cennete girmez) buyuruldu. Ehl-i sünnet mezhebine göre, büyük günâh işleyen kâfir olmaz. Îmânı gitmez. Bu hadis-i şeriflerin ma'nâsı, helâl diyen veyâ kalbi, bunu kötü bilmeyen kimse demektir. Yâhud, şarâb içmeyi âdet edinen kimse, tevbe etmeden ölürse, son nefeste imânı gider demektir. Îmânla gitmek isteyen, şarâb içmemelidir.
Şarâbı içene, getirene, taşıyana, hâzırlayana, satana ve imâl edene, Allahü teâlâ ve Resûlü la'net eder. Şarâb satanın aldığı para harâm olur. Dünyâda belâlardan kurtulmaz. Sarhoş iken kıldığı namâzları sahih olsa da, kabûl olmaz, yani sevâbı olmaz. Bir hadis-i şerifte, (Şarâb içmeyi âdet edinen, vesene tapan gibidir) buyuruldu. Odundan, altından, gümüşten yapılmış insan heykeline, (Sanem) denir. Taştan yapılan insan heykeline, (Vesen) denir. Kumaşa, duvâra ve başka yerlere yapılmış cânlı ve cânsız resimlerine, (Sûret) veyâ (Tasvir) denir. Yalnız cânlı resmlerine, (Timsâl) denir. Saneme, vesene, sûrete ve timsâle tapınmak, onların fâide ve zarâr yapacaklarına inanmak, şirk çeşitlerinden biri olur. Böyle tapınanlara, (Putperest) ve (Müşrik) denir. Bir hadis-i şerifte, (Bir yudum şarâb içene, Allahü teâlâ üç gün gadab eder) buyuruldu. Yani, buna tevbe etmedikçe, üç gün içindeki iyiliklerine sevâb verilmez ve günâhları affedilmez. Üç gün içinde ölürse, imânsız gitmesinden korkulur. Bir kadeh içene, Allahü teâlâ kırk gün gadab eder.

"EY İNSANLAR!.."
Fıkıh kitaplarında diyor ki:
Üzüm şarâbı söz birliği ile harâmdır. Helâl diyen kâfir olur. Bir damla içene had vurmak vâcib olur. Sa'id bin Müseyyib diyor ki: (Geçmiş ümmetlerin hıyânet yapmalarına, kâfir olmalarına sebeb, şarâb içmek idi). Emir-ül-mü'minin Osmân "radıyallahü anh", Resûlullahın "sallallahü aleyhi ve sellem" minberinde hutbe okurken, (Ey insanlar! Şarâb içmekten sakınınız! Biliniz ki, şarâb içmek, bütün kötülüklerin anasıdır) buyurdu.

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek