Sâlihzâde Esad Efendi

Sâlihzâde Esad Efendi
Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimizin mucizelerinden bazılarını beyan edelim: Kureyş kâfirleri mektuplarının başına (Bismikâllâhümme) yazarlardı. Peygamber efendimiz de İslâmiyetin ilk senelerinde mektuplarının başında, Kureyş'in âdetine uyarak (Bismikâllâhümme) yazdırırdı. (Bismillah) âyeti nâzil olunca, mektûblarının başına (Bismillah) yazdırdı. Daha sonra, Rahmân kelimesi bulunan âyet-i kerime nâzil olunca, (Bismillâhirrahmân) yazdırdı. Daha sonra, Neml sûresinde (Bismillâhirrahmânirrahim) nâzil olunca da, bunu yazdırmaya başladı.

Nitekim Dıhye-i Kelebi ile Rûm kayseri Heraklius'a gönderdiği mektuba (Bismillâhirrahmânirrahim) ile başladı... Kâfire dahi yazılan mektûba besmele ile başlamak sünnettir. Hudeybiye sulhunda Hazret-i Ali'ye (radıyallahü anh)
(Bismillâhirrahmânirrahim) yazmasını emretti. Kureyş'in vekili olan Süheyl: (Biz Rahmânirrahim diye bir şey bilmiyoruz. Bismikâllâhümme yaz) dedi.

Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselâmdan beri bütün Peygamberlere kendi ismini (Allah) olarak bildirmiş, bu ismi kâfir olanlar dahi kullanmıştır.
Resûlullah efendimiz, (Hayber Kalesi, Ali bin Ebi Tâlib ile fetholunur) buyurdu ve buyurduğu gibi vâki oldu. (Müslümanlar Acem (Îrân) ve Rûm (Bizans) hazinelerini paylaşırlar ve Acem kızları onlara hizmet eder) buyurarak, Îrân'ın ve Bizans'ın fetholunacağını da haber verdi.
Resûlullah efendimiz, (Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacaktır. Hepsi Cehenneme gidecek. Ancak bir tânesi kurtulacaktır) ve (Acemler Müslümanları bir veya iki defa yener, sonra ebediyyen Îrân devleti [Sâsâniler] yok edilir) ve (Rûmlardan nice nesiller hükm sürerler. Her birisi helâk oldukça, sonraki asırdakiler, yâni bir diğer nesil onun yerine geçer) buyurdu.
Bütün bunların hepsi Resûlullahın haber verdiği gibi meydana geldi.

Merkebin Yükü Nedir Bir Sor Bakalım

Vehbi Tülek

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek