Siz, Hayırlı Bir Ümmetsiniz!

Siz, Hayırlı Bir Ümmetsiniz!
Allahü teâlâ, Muhammed aleyhisselâmın ümmeti için Âl-i İmrân sûresinin 110. âyet-i kerimesinde meâlen; "Siz, insanlar için hayırlı bir ümmetsiniz! İyi şeyleri emreder, fenâ şeyleri menedersiniz" buyurdu. Muhammed aleyhisselâmı ve ümmetini, diğer Peygamberlerin ümmetlerine tebligatta bulunduklarına dâir şâhid yaparak diğer ümmetlere üstün kıldı.
Nûh kavminin kıyâmet günündeki hâli, bunun misâllerinden biridir: Kıyâmet gününde, "Yâ Nûh!" diye bir nidâ gelip, Nûh (aleyhisselam) huzûr-i ilâhiye çağırılır. Nûh (aleyhisselam) titreyerek huzûr-i ilâhiye gelir. Ona hitaben; "Yâ Nûh! Cebrâil (aleyhisselam), senin resûllerden olduğunu söylemektedir. (Sen ne dersin?) buyurulur. Nûh (aleyhisselam); "Evet, doğrudur yâ Rabbi" diye cevap verir. "Kavminle ne iş gördün?" diye sorulur. "Yâ Rabbi! Onları gece ve gündüz imâna davet eyledim. Benim davetim onlara fayda vermedi. Benden kaçtılar" diye cevap verir. Bunun üzerine, "Ey Nûh kavmi" diye nidâ olunup, Nûh kavmi bir grup hâlinde getirilir. Onlara, "Bu kardeşiniz Nûh, benim gönderdiklerimi size tebliğ ettiğini söylemektedir. (Siz ne dersiniz?)" buyurulur. Onlar; "Ey bizim Rabbimiz! O yalan söylüyor, bize bir şey tebliğ etmedi" deyip, kendilerine gönderilen ve Nûh (aleyhisselam) tarafından tebliğ edilen şeyleri inkâr ederler. Bunun üzerine Allahü teâlâ; "Yâ Nûh! Senin (tebliğ ettiğine dâir) şahidin var mıdır?" buyurur. Nûh (aleyhisselam); "Yâ Rabbi! Benim şahidim, Muhammed aleyhisselâm ile ümmetidir" diye cevap verir.
Allahü teâlâ; "Yâ Muhammed! Bu Nûh, benim gönderdiklerimi ümmetine tebliğ ettiğine seni şâhid kılıyor. (Sen ne dersin?)" buyurur. Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), Hazreti Nûh'un risâletini tebliğ ettiğine şâhidlik edip, kendisine indirilen Kur'ân-ı kerimden Nûh sûresini sonuna kadar okur. Cenâb-ı Hak, Nûh'un (aleyhisselam) kavmine; "Sizin üzerinize azap hak oldu. Zirâ, azap kâfirler üzerine lâyıktır" buyurur. Böylece hepsinin Cehenneme atılması emrolunur. Ne amelleri tartılır, ne de hesapları görülür, doğru Cehenneme gönderilirler.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek