Suriyeli Velî Ali Kazvânî

Suriyeli Velî Ali Kazvânî
TALEBELİĞE KABUL ETTİ
Bunun üzerine, Şeyh Seyyid Ali'nin halifelerinden Şeyh Alvân Hamevi, Ali Kazvâni'yi talebeliğe kabûl etti. Ali Kazvâni, Şeyh Alvân'ın terbiyesi ile mânevi hâllere ve makamlara kavuştu. Bir müddet bu şekilde devâm etti. Ondan çok kimse istifâde etti. Daha sonra Anadolu'ya geldi. Buradan hac ibâdetini yerine getirmek için Mekke-i mükerremeye gitti. Mekke-i mükerremede büyük âlim Abdülvehhâb-ı Şa'râni ile görüşüp sohbetinde bulundu...
Ali Kazvâni hazretleri, insanlar arasında hâllerini gizlerdi. Bir sohbet esnâsında Abdülvehhâb-ı Şa'râni'ye şöyle dedi:
"Burası, Mekke-i mükerreme. Allahü teâlânın beldesidir. Kim burada iyi hâl ile görünürse, insanlar onun yanına koşuşur. Onu Allahü teâlâ ile berâber olmaktan alıkoyarlar. İşte bu sebepten, Mekke-i mükerremeye girdiğim zaman, dünyâyı seven birisi olarak göründüm, onlardan sadaka istedim. Onlar da, bu, dünyâyı seven birisi deyip, benden uzaklaştılar. Ben de, daha fazla Rabbime ibâdet etme imkânı buldum."

"BİZ, CENNETLERİ TANIYORUZ!.."
Bu mübarek zatın da hikmetli sözleri çoktur. Buyurdu ki:
"Kendini çok öven bir kimse, başkasını da aynı derecede kötüler. Başkasını fazla kötüleyen de, kendisini aynı derecede medheder, över."
"Allahü teâlâyı taleb ve O'nun rızâsını isteme husûsunda samimi ve doğru olan, insanların kendisini terk etmelerine aldırmaz!"
Ali Kazvâni hazretleri Mekke-i Mükerreme'den Taif'e giderken yolda vefat etti. Vefatından önce buyurdu ki:
"Allahü teâlâ Muhammed Suresi 4. ayet-i kerimesinde 'Onları kendilerine tanıttığı cennetine sokar' buyuruyor. Cenab-ı Hak, onlara şehid edilmelerinden önce o Cennetleri tanıttı demektir. Hamdolsun biz, Cennetleri tanıyoruz."

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek

Bütün Mahlûklar, Allahü Teâlânın Kudretindedir

Vehbi Tülek