Balıkesirli Lütfullah Efendi

Balıkesirli Lütfullah Efendi
"Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem Efendimizin, en büyük mu'cizesi Kur'ân-ı kerimdir. Kıyâmete kadar bâki kalacakdır. İnsanların dilinde okunacak ve sahifelerde yazılı duracaktır. Hattâ Kur'ân-ı kerim bir değil binlerce mu'cizedir. Onun en kısa bir sûresinde, meselâ Kevser sûresinde sayısız mu'cizeler vardır. Bütün insanlar birleşseler, Arabların beliğleri bir araya gelip yardımlaşsalar, bir âyet-i kerimesini söylemekten âcizdirler. Kur'ân-ı kerim, fesâhat ve belâgatta o kadar yüksektir ki, Arab kabilelerinin bütün fasihleri ve beliğleri onun benzerini söylemeye güç yetiremezler...
Kur'ân-ı kerimin icâzından biri de nazmının şâmil olduğu haberlerdir. Geçmiş asırlarda ve beldelerde, geçmiş ümmetlerin vak'alarını ve dinlerindeki hükümleri bildirmesidir. Ehl-i kitâbın âlimleri, ömürlerini bunları araştırmak ve öğrenmek için harcamışlar ve tam olarak öğrenememişlerdir. Ehl-i kitâb âlimlerinin Resûlullah Efendimize gelerek görüşüp, konuştukları ma'lûmdur. Çok kerre ehl-i kitâb âlimleri, Resûlullaha suâl sorarlardı ve suâllerini cevâblandıran âyet-i kerimeler nâzil olurdu. Hepsi tasdik ederler, inkâr etmeye mecâlleri kalmazdı.
Kur'ân-ı kerim, gayba âid ve gelecekte olacak hâdiseleri bildirmesi bakımından da mu'cizedir. Bunlardan bir kısmı vâki' olmuştur. Bir kısmı da şübhesiz vukû' bulacaktır.

"ONUN KORUYUCUSU BİZİZ!"
Kur'ân-ı kerimin mu'cize yönlerinden biri de kıyâmete kadar korunmasıdır. Allahü teâlâ [Hicr sûresi 9. âyetinde meâlen] (Doğrusu, kitâbı [Kur'ân-ı kerimi] Biz indirdik, onun koruyucusu elbette Biziz) buyurdu.
Kur'ân-ı kerim, tahrif edilmeden ve değişdirilmeden gelmiştir. Nice mülhidler ve zındıklar ve bilhâssa Karâmıta fırkası onu değiştirmek için uğraşmışlardır. Bir kelimesini ve bir harfini dahi değişdirememişlerdir. Kıyâmete kadar da değiştirilemeyecektir..."

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek